Fumul de tigara contine poloniu radioactiv! Se depune direct pe caile respiratorii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Daca pana acum un avertisment de genul tigarile dauneaza grav sanatatii era luat in gluma de cei mai multi dintre fumatori, iata ca englezii vin cu informatii menite sa le inghete zambetul pe buze.
Ei spun ca fumul de tigara contine Poloniu 210, adica o substanta radioactiva, care se depune direct pe caile respiratorii.

Cu fiecare fum de tigara, in plamanul unui fumator ajunge o doza de poloniu radioactiv care in timp afecteaza tesutul plamanului si provoaca cea mai de temut dintre boli: cancerul.

Cercetatorii britanici estimeaza ca o persoana care fumeaza un pachet si jumatate de tigari pe zi, incaseaza la fel de multe radiatii cat ar incasa daca prin absurd si-ar face intr-un singur an 300 de radiografii toracice cu raze X.

Pe langa poloniu radioactiv in sangele fumatorilor este si de doua ori mai mult cadmiu, de zece ori mai mult benzen si de zece ori mai mult arsenic. Fumatorul isi intoxica organismul si cu formaldehida, o substanta folosita la conservarea cadavrelor. Numerosi specialisti din strainatate insista ca acest poloniu 210, desi nu este folosit la fabricarea tigarilor, se regaseste totusi pe frunzele de tutun.

Producatorii de tigarete se feresc sa discute despre aceste ultime informatii furnizate de specialistii din Marea Britanie.

In fiecare luna, doar in Romania 2500 de oameni mor din cauza tutunului. De la 1 ianuarie 2009, toti cei care au viciul fumatului vor afla de pe fiecare pachet ce contine fiecare tigareta in parte.

Crezi ca ar trebui interzis fumatul in locurile publice, in Romania? Comenteaza aici !

spot_imgspot_img