Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti si Sibex, aprobata de Tribunal. Procesul va fi implementat la 1 ianuarie

“Aceasta aprobare permite astfel celor doua societati ca, in perioada urmatoare, sa finalizeze toti pasii procedurali si operationali necesari implementarii fuziunii”, arata un anunt al BVB.
Astfel, dupa aprobarea fuziunii dintre BVB si Sibiu Stock Exchange (Sibex), Romania are o singura bursa.
“Conform Proiectului de fuziune aprobat in Adunarile Generale Extraordinare ale Actionarilor BVB, respectiv Sibex, din data de 12 aprilie 2017, respectiv 20 aprilie 2017, data implementarii fuziunii (data la care fuziunea isi va produce efectele) este stabilita ca fiind prima zi a lunii calendaristice urmatoare lunii calendaristice in care Tribunalul competent aproba fuziunea. In acest sens, data implementarii fuziunii este 1 ianuarie 2018”, se precizeaza in anunt.
Ca urmare a fuziunii, Sibex, ca societate absorbita, va fi radiata din evidentele Oficiului Registrului Comertului, precum si din orice alte registre, ca efect al dizolvarii fara intrare in lichidare si preluarii intregului sau patrimoniu de catre BVB.
Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care sunt in cea mai mare parte societati de investitii financiare, au aprobat in luna aprilie, in adunarea generala, fuziunea prin absorbtie cu Bursa Sibex din Sibiu.
De asemenea, in ianuarie, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Sibex a hotarat fuziunea prin absorbtie cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu unanimitate de voturi.
In 2010, Bursa de Valori Bucuresti s-a listat pe propria piata reglementata. In 2015, BVB a lansat piata AeRO pentru IMM-uri si start-up-uri aflate in cautare de finantare.
BVB are o capitalizare de 211,04 milioane lei.
Bursa a anuntat in noimebrie ca la BVB sunt tranzactionate zilnic, in medie, peste 36,7 milioane de actiuni emise de 88 de companii listate pe segmentul principal. Valoarea de piata a celor 88 de companii listate la BVB pe piata principala a fost de 165 miliarde lei (echivalentul a 35,5 miliarde euro) in acest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *