G20: Europa nu mai are loc pentru refugiati. Obama: SUA si Rusia negociaza incetarea focului in Siria

UPDATE 14.35: Presedintele Barack Obama a declarat, duminica, ca America si Rusia negociaza un acord privind incetarea focului in Siria. Totodata, seful de stat american a avut o discutie cu premierul britanic Theresa May, pe tema Brexitului si a relatiei dintre cele doua tari, scriu agentiile de presa internationale, preluate de Mediafax.?
Intrebat fiind despre posibilitatea ca acordul privind Siria sa fie finalizat in curand, presedintele american a declarat:?”Nu am ajuns inca acolo,” adaugand ca “Exista divergente semnificative cu rusii, atat in ceea ce priveste partile beligerante pe care le sustinem, cat si referitoare la ceea ce este necesar pentru a restabili pacea in Siria.?In cazul in care nu cadem de acord cu rusii in privinta diminuarii nivelului violentelor si atenuarea crizei umanitare, va fi greu sa vedem cum putem ajunge la faza urmatoare”.
In urma razboiul civil din Siria au decedat peste 250.000 de oameni, iar 11 milioane de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca casele din cauza violentelor, provcand astfel o grava criza a refugiatilor in Orientul Mijlociu si Europa.
Totodata, Casa Alba a anuntat ca este posibil ca Obama si omologul sau rus, Vladimir Putin, sa aiba o intalnire informala in timpul Summitului G20 din China, insa oficialii americani nu au oferit mai multe detalii.
Obama a discutat si cu premierul?Theresa May?despre efectele deciziei Marii Britanii de iesire din UE, incercand sa minimalizeze impactul Brexit-ului asupra “relatiei speciale” intre SUA si Regatul Unit, noteaza The Associated Press online.?
Liderul de la Casa Alba a mai adaugat ca Marea Britanie va avea de asteptat pana cand Statele Unite va intra in negocieri pentru un nou tratat comercial, separat, cu Regatul Unit. Obama a precizat ca prioritatea Washingtonului este de a finaliza tratatele comerciale cu Uniunea Europeana si statele din zona Asia-Pacific.?Premierul?Theresa May a declarat ca intentioneaza sa profite de oportunitatile economice pe care Marea Britanie le va cauta in afara UE, reiterand faptul ca “Brexit inseamna intr-adevar Brexit” si ca nu va exista “vreo incercare de a iesi din asta.”
—–
Europa nu mai poate primi refugiati, pentru ca aproape nu mai are loc, a avertizat duminica presedintele Consiliului European Donald Tusk, care a cerut comunitatii internationale sa intervina. Declaratiile lui Tusk au avut loc la deschiderea Summitului G20,?la Hangzhou (China).?
“Capacitatile Europei pentru primirea de noi valuri de refugiati, fara a uita migrantii clandestini, sunt aproape de limitele lor”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *