Gabriel Les: “Vom merge categoric in contencios administrativ cu presedintele Iohannis”

Gabriel Les continua razboiul cu Klaus IOhannis. “Nu m-am gandit niciodata ca presedintele va actiona asa. Eu i-am intrebat si pe americani. Si ei mi-au zis ca nici ei nu numesc acelasi sef de stat major in doua mandate. Eu am spus ca nu vreau sa prelungesc acest mandat nu impotriva unui om. I-am propus sa ramana consilier al ministrului cu 4 stele.”, a spus Gabriel Les la Romania TV.MApN a depus o plangere prealabila la Presedintie, solicitand revocarea decretului prin care mandatul lui Nicolae Ciuca la conducere Statului Major al Apararii a fost prelungit.
“Ministerul Apararii Nationale a depus marti, 8 ianuarie, in temeiul articolului 7 din Legea nr. 554/ 2004, privind contenciosul administrativ, o plangere prealabila la Administratia Prezidentiala, prin care solicita revocarea Decretului nr. 1331 emis in data de 28 decembrie 2018, privind prelungirea mandatului sefului Statului Major al Apararii”, anunta miercuri MApN.
In motivatia documentului, M.Ap.N. sustine faptul ca decretul incalca dispozitiile legale prevazute in Legea 346 / 2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, articolul 32, alineatul 5, conform caruia “Seful Statului Major al Apararii este militarul cu rangul de conducere cel mai inalt din armata, numit de Presedintele Romaniei,?la propunerea ministrului apararii, cu avizul primului-ministru, pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu pana la un an”.
“Concret, in document se arata ca pentru prelungirea mandatului sefului SMAp ar fi trebuit sa fie parcursa aceeasi procedura ca si in cazul numirii, mai exact la propunerea ministrului apararii nationale si cu avizul Prim-Ministrului. In acest caz, nu exista nici propunerea ministerului, nici avizul premierului”, explica ministerul.
In document, a fost evidentiat precedentul juridic, prin faptul ca Presedintele Romaniei a prelungit mandatul Sefului Statului Major General in anul 2010, prin Decretul nr. 882,?avand in vedere propunerea ministrului apararii nationale si avizul prim-ministrului.
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat in 28 decembrie?ca CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apararii pentru seful Armatei, situatie care a fost generata de incompetenta PSD. Presedintele a anuntat ca a semnat decretul de prelungire a mandatului de sef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciuca.?Ministrul Apararii, Gabriel Les, a declarat apoi ca presedintele Klaus Iohannis i-a spus ca propunerea pentru postul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *