Gabriel Oprea, audiat la DNA, in dosarul legat de cheltuirea fondurilor DIPI

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este audiat, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul?legat de cheltuirea fondurilor Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), informeaza Digi24.
Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu, dupa ce, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul sefilor DIPI, Gheorghe Nicolae si Gabriel Nicolae Pavel, a dispus?suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale Serviciului si a aprobat cumpararea unei masini Audi A8, „in scopul declarat al protectiei demnitarilor”, arata procurorii anticoruptie.?
Citeste si:?Gabriel Oprea este urmarit penal in dosarul legat de cheltuirea fondurilor DIPI
Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.?Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, conform DNA.?
In dosarul coruptiei de la DIPI, fostul sef?Gheorghe Nicolae este acuzat de complicitate la?abuz in serviciu si de deturnare de fonduri ( …

spot_imgspot_img