Gafa uriasa a fostului premier Silvio Berlusconi

Fostul sef al Guvernului italian invoca, in fata sustinatorilor sai, o scena petrecuta in 2003, cand a fost contestat in Parlamentul European (PE), unde, ca raspuns, l-a sfatuit pe Schulz, la acea vreme eurodeputat, sa-si ia un rol de “kapo” (gardian-sef) in filme despre lagare de concentrare naziste.
“Nu voiam sa-l insult, dar acest lucru a provocat scandal, pentru ca, pentru germani, lagarele de concentrare nu au existat niciodata. Cele de la Katin (un lagar sovietic in care au fost masacrati mii de polonezi) da, dar (lagarele) germane nu”, a spus Berlusconi.
“Exista acest domn care se numeste Schulz, caruia i-am facut in mod involuntar o campanie extraordinara, un domn care nu-l simpatizeaza nici pe Berlusconi si nici Italia. A vota stanga, inseamna a vota pentru el”, a declarat Berlusconi.
Afirmatiile sale au fost denuntate imediat de catre presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PSE) Serghei Stanisev, care le-a catalogat drept “demne de dispret”.
El i-a indemnat atat pe liderii Partidului Popular European (PPE), din care face parte Forza Italia, formatiunea de centru-dreapta a lui Berlusconi, cat si pe candidatul formatiunii la presedintia CE Jean-Claude Juncker sa condamne aceste declaratii.
“Aceste comentarii sunt o insulta la dresa intregului popor german, nu doar a lui Martin Schulz. Este totodata o tentativa cinica de distragere (a atentiei alegatorilor) de la adevaratele probleme, si anume necesitatea crearii a si mai multe locuri de munca si cresterii (economice) a Europei”, a adaugat el.
Declaratiile lui Berlusconi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *