Galatiul isi revine greu dupa primul viscol

0
1

Chiar daca ninsoarea nu a mai fost la fel de abundenta ca in iernile trecute, cand s-a ajuns si la “codul rosua”, autoritatile au rezistat cu greu primei confruntari cu iarna si galatenii inca resimt efectele. La inchiderea editiei, in judetul Galati inca mai erau blocate 17 drumuri judetene. Vantul foarte puternic a afectat si patru stalpi ai retelei de tensiune care au cazut, fiind afectati sute de abonati ai Electrica din localitatile Mastacani si Chiraftei. Echipele de la Electrica lucrau la remedierea defectiunilor.
Pompierii, politistii si jandarmii au intervenit in peste 50 de misiuni de acordare a primului ajutor, fiind salvate peste 60 de persoane din 30 de autovehicule blocate in trafic de zapada viscolita. Patru persoane din Republica Moldova, inzapezite in trafic, au fost transportate si cazate in localitatea Cudalbi. Trenurile de Bucuresti si Iasi aveau intarzieri de 2-3 ore.
La inchiderea editiei, Galatiul si Braila inca mai erau izolate de Bucuresti. Circulatia pe autostrada A2 era intrerupta din cauza ninsorii viscolite si a vizibilitatii reduse de la km 64 la km 143, respectiv de la Lehliu Gara la Fetesti. Pentru deblocarea autostrazii se lucra cu 11 ATB-uri, 5 utilaje Unimog si?7 autofreze. Erau inchise si variantele prin Buzau si Ramnicu Sarat. Era inchis DN 2B? Braila-Buzau, blocat de zapezi intre km 8 si km 38, intre Buzau si Vizireni. Pentru deblocare se lucra cu 2 ATB-uri si 3 Unimog, dar vizibilitatea este in continuare foarte redusa din cauza viscolului. In asteptarea deblocarii drumului spre Buzau, la iesirea din Braila erau zeci de autovehicule. Au fost organizate mai multe coloane care urmau sa traverseze zona Vizireni asistate de utilaje de deszapezire.
Si in Constanta erau inchise mai multe drumuri comunale, judetene si chiar nationale: DN 2A km 124 – km 186, intre Harsova si M. Kogalniceanu, DN …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here