Gaze lacrimogene la un centru de primire a imigrantilor din Ungaria, dupa ce 300 de persoane au evadat

UPDATE 18:36.?O incaierare a izbucnit, vineri dupa-amiaza, in tabara de imigranti de langa postul autorutier de frontiera Roszke, dupa evadarea a aproximativ 300 de imigranti, iar traficul rutier pe autostrada M5, inchis partial in urma evadarii, a fost reluat, relateaza MTI, citat de Mediafax.?
Imigrantii s-au luat la cearta catre ora locala 14.20 (15.20, ora Romanniei) si au inceput sa arunce cu pietre catre politisti, care au raspuns cu gaze lacrimogene, a declarat pentru MTI Szabolcs Szenti, un purtator de cuvant al politiei locale.
Politia i-a capturat anterior pe toti imigrantii care au evadat din centrul de receptie, potrivit MTI. Ei s-au plans de de faptul ca cererile lor de azil sunt procesate prea incet.
Unul dintre imigrantii care a iesit din centru a declarat pentru postul M1, citat de agentia ungara de stiri, ca imigrantii dau autoritatilor un ultimatum de doua ore sa le evalueze cererile.
Daca procesul nu este accelerat, imigrantii care au fugit ii indeamna pe imigrantii din tabara sa iasa la randul lor cu forta din incinta, a adaugat imigrantul citat.
Politia pazea, vineri dupa-amiaza gardul care imprejmuieste centrul de primire de la Roszke.
Politistii au selectat din multimea de imigranti in principal batrani, femei si copii, pe care i-au urcat intr-un vehicul pentru a-i trimite la alt punct de inregistrare.
Traficul rutier a fost reluat pe autostrada M5, situata in apropiere, prin postul de frontiera, inchis partial dupa evadarea imigrantilor, potrivit unui corespondent MTI.
Politia a cerut presei sa paraseasca zona din jurul taberei, deoarece “prezenta jurnalistilor pune in pericol autoritatile”, in opinia fortelor de ordine, care apreciaza ca imigrantii “au profitat de prezenta presei pentru a atrage atentia asupra situatiei”.
——–
UPDATE 18:06.?Ungaria a inchis temporar o parte a postului autorutier de fontiera Roszke, situat la frontiera cu Serbia, dupa ce aproximativ 300 de imigranti au evadat,?vineri, de la o tabara de prima primire situata in apropiere, a anuntat politia, relateaza AFP, citata de Mediafax.
———
Aproximativ 300 de?imigranti ilegali au fost capturati, vineri dupa-amiaza, de politia ungara, dupa ce au evadat din centrul de primire de la Roszke, in apropiere de granita cu Serbia, informeaza MTI, citat de Agerpres.?
“”Potrivit estimarilor, 300 de imigranti ilegali au trecut de bariera centrului de primire a imigrantilor de la Roszke la 11.30 (09.30 GMT), in doua valuri, si au alergat spre autostrada M5″”, aflata in apropiere, anuntase politia ungara intr-un comunicat, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *