Geely a repornit productia taxiului londonez. Simbolul Londrei, salvat de chinezi!.

Chinezii de la Geely, actuali proprietari ai?London Taxi Company, au repornit, saptamana aceasta, productia taxiului negru londonez, dupa ce aceasta a fost oprita in toamna anului trecut din cauza problemelor financiare. Jumatate din productia din primul an va fi exportata, potrivit The Guardian.
Chinezii anunta ca in urma investitiilor facute la uzina din Coventry vor angaja circa 65 persoane, urmand ca productia sa aiba o cadenta in jur de 50 taxiuri pe saptamana.?TX4, celebrul taxi negru, a primit imbunatatiri, astfel ca Geely se lauda ca modelul este cel mai sofisticat din istoria London Taxi Company (LTC).
“Astazi are loc un moment istoric pentru?London Taxi Company, insa el marcheaza doar inceputul a ceea ce noi credem ca va fi un viitor puternic si prosper. Suntem bucurosi ca am putut crea zeci de noi locuri de munca, iar in plus am inceput deja lucrul la viitoarele generatii ale acestui vehicul iconic”, a declarat?Li Shufu, presedintele Geely, companie care mai detine si Volvo. Urmatoarea generatie, denumita TX5, este asteptata sa apara in urmatorii ani.
Productia lui TX4, din primul an sub patronaj chinezesc, estimata la 2000 unitati va fi destinata atat pietei britanice, cat si unor piete indepartate. Jumatate din productie ar putea ajunge in Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite sau Azerbaijan, tari interesate de acest model.
Vince Cable, executiv in cadrul companiei, a declarat ca este bucuros ca Geely a putut salva taxiul londonez si ca astfel au fost pastrate alte locuri de munca. “Este totodata o dovada clara a succesului industriei auto britanice, care a continuat sa fie la fel de puternica chiar si in perioade economice dificile.”
Declinul unui simbol al Londrei
LTC este singura divizie a producatorului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *