Geoana planuieste partidul ANTI-ILIESCU. Cine face parte din comitetul de initiativa

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cum vrea sa se razbune Mircea Geoana pe Victor Ponta. Planurile sefului Senatului dupa excluderea din PSD. EXCLUSIV
Formarea unui nou partid care sa fie lansat in luna martie a anului viitor sau fortarea organizarii unui Congres Extraordinar in care sa fie inlocuita actuala conducere sunt printre variantele luate in calcul de Mircea Geoana dupa excluderea din PSD.
Sustinatorii fostului presedinte PSD au declarat, pentru gandul, ca in prima faza se va incerca sa se ia pulsul fiecarei organizatii pentru a se vedea daca se poate forta organizarea unui Congres Extraordinar. „Va fi un turneu prin toate filialele in care Mircea Geoana sa stea de vorba cu oamenii fata in fata. Multi de la baza partidului nu au inteles de ce a fost exclus si de ce s-a recurs la o asemenea solutie”, au precizat sursele citate. Mai mult, decizia de excludere urmeaza sa fie contestata deoarece nu s-au respectat prevederi din legea partidelor politice, care confera dreptul la aparare celor care propusi spre excludere. Mircea Geoana nu a fost audiat de Comisia de Integritate Morala a PSD, cei din Comisie sustinand ca presedintele Senatului nu s-a prezentat la timp la audieri. Sedinta a inceput la orele 13.00, desi Geoana fusese invitat la doua si un sfert.
Pe ce mizeaza Mircea Geoana
La votul din Comitetul Executiv opt presedinti de filiala nu au fost de acord cu excluderea lui Geoana din partid. Apropiatii fostului presedinte afirma ca numarul celor care trebuiau sa se opuna excluderii era mai mare, dar au existat presiuni asupra lor din partea conducerii centrale. „Diferenta a fost mare pentru ca au votat multi vicepresedinti care sunt membri ai Biroului Permanent National. Daca vom convinge 15-20 de presedinti sa sprijine ideea unui Congres extraordinar, situatia se poate schimba”, au subliniat cei din jurul lui Geoana.

Partidul la primavara
Daca tentativa de organizare a unui Congres extraordinar la PSD va esua, o a doua varianta luata in calcul este formarea …

spot_imgspot_img