Geoana: Federatia Rusa incearca acum sa destabilizeze Ucraina, Republica Moldova si Georgia

de Liviu Dadacus – Mediafax Publicat la: 17.04.2014 17:26 Ultima actualizare: 17.04.2014 17:39

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, ca Federatia Rusa incearca in acest moment sa destabilizeze Ucraina, Republica Moldova si Georgia pentru ca aceste tari sa nu poata lua o decizie decisiva de a merge catre Europa si catre Occident.

“Este evident ca tot ce se intampla in Estul Ucrainei, ce se intampla la Odessa, in Transnistria, in enclavele separatiste din Georgia, reprezinta un plan de destabilizare a acestor tari, incercandu-se sa se mute data alegerilor pentru presedintele ucrainean si influentarea rezultatului alegerilor din Moldova din noimebrie pentru noul Parlament de la Chisinau si pentru directia pe care Republica Moldova o va lua in urmatoarea perioada”, a spus Geoana.
El a aratat ca Tranistria este deja un teritoriu controlat de Federatia Rusa si politic si militrar. “Tranistria este in mod evident calul troian pe care Federatia Rusa incearca sa-l foloseasca impotriva Chisinaului si impotriva flancului sudic al NATO”, a subliniat Geoana.

El a mentionat ca este extrem de clar faptul ca Federatia Rusa incearca sa produca o forma de federatie sau confederatie in Ucraina si in Republica Moldova astfel incat, prin constructia constitutionala, aceste tari sa nu poata sa ia o decizie decisiva de a merge catre Europa si catre Occident.
Presedintele Traian Basescu solicita Federatiei Ruse, joi, intr-o declaratie referitoare la afirmatiile facute de presedintele Vladimir Putin pe 17 aprilie, sa revina in cadrul angajamentelor asumate in institutiile internationale si sa contribuie la stabilizarea situatiei din regiune. Presedintia a publicat, joi, o declaratie a presedintelui Traian Basescu “cu privire la declaratiile presedintelui Federatiei Ruse, domnul Vladimir Putin, din data de 17 aprilie a.c”.
Presedintele Vladimir Putin a declarat, joi, ca “locuitorii din regiunea transnistreana ar trebui sa aiba dreptul sa-si decida propria soarta”. Presedintele Vladimir Putin a fost informat in legatura cu solicitarea Tiraspolului privind recunoasterea independentei Transnistriei, insa nu a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *