Geoana: In Franta e tentatia folosirii electoraliste a temei imigratiei, pentru alegerile municipale

de Liviu Dadacus – Mediafax Publicat la: 24.09.2013 18:24 Ultima actualizare: 24.09.2013 18:25

Presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru aderarea la Schengen, Mircea Geoana, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca alegerile municipale care se apropie in Franta vor constitui pentru unii politicieni francezi o tentatie de a folosi electoralist tema imigratiei.
“Alegerile municipale care se apropie in Franta vor fi o tentatie pentru politicienii de la putere sau de la opozitie sa foloseasca subeictul imigratiei si partial si subiectul imigratiei romanesti intr-un joc electoral. Este un element de sensibilitate in opinia publica din Franta si in alte opinii publice pe care noi trebuie sa il luam in calcul”, a spus Geoana.

El a facut aceasta declaratie raspunzand unei intrebari referitoare la faptul ca presedintele UMP (opozitie) Jean-François Copé i-a cerut marti presedintelui francez François Hollande sa nu mai mentina “ambiguitatea” asupra aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, careia i se opune atat timp cat nu va fi solutionat dosarul romilor.
“Pozitia Frantei este pozitia oficiala exprimata de premierul francez cu ocazia vizitei la Buucuresti si este singura pozitie oficiala pe care eu o cunosc si ambasadorul francez mi-a confirmat-o intr-o discutie directa acest lucru. Franta sustine, sunt convins ca o va face in continuare, o intrare etapizata a Romaniei incepand probabil cu aeroporturile, ceea ce ar reprezenta un compromis rezonabil, desi ne-am dori cu totii sa avem un raspuns global la problema aderarii noastre la spatiul Schengen”, a spus Geoana.
El a spus ca il cunoaste foarte bine pe Jean-François Copé, aratand ca acesta are radacini romanesti, ca si ministrul Economiei si Finantelor, Pierre Moscovici.
“Trebuie sa intelegem ca aceasta tentatie electoralista exista, dar trebuie sa ne facem si noi datoria in a comunica mai credibil si a avea o adevarata ofensiva pentru recastigarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *