Geoana: PSD trebuie sa aiba candidat propriu la prezidentiale; dreapta va coagula in jurul lui Basescu

de Liviu Dadacus – Mediafax Publicat la: 10.04.2014 16:45 Ultima actualizare: 10.04.2014 16:46

PSD nu isi permite sa nu aiba un candidat propriu la alegerile prezidentiale, astfel incat stanga sa aiba si presedintele, si Guvernul, in conditiile in care cealalta varianta e data de coagularea dreptei in jurul lui Traian Basescu si continuarea regimului acestuia, sustine senatorul Mircea Geoana.

“Astazi sunt doua variante: un Presedinte si un Guvern de stanga care reconstruiesc Romania sau o coagulare a fortelor de dreapta in jurul lui Traian Basescu si continuarea regimului bolnav pe care acesta l-a ridicat in 10 ani”, a sustinut Geoana, pe contul sau de Facebook.
Mircea Geoana a apreciat ca liderul PNL Crin Antonescu si cel al PDL Vasile Blaga se vor alia dupa alegerile pentru PE pentru a incerca sa aiba o pozitie mai puternica in negocierea cu Traian Basescu.

“Dupa alegerile europene vom asista la imbratisarea neputintei dintre Crin si Blaga, incercand sa-si salveze situatia si sa aiba o pozitie mai puternica in inevitabila negociere cu Basescu. Alegerea in 2014 va fi intre ruperea de regimul Basescu si un nou inceput dupa un sfert de veac”, a adaugat Geoana.
El a mentionat ca, pentru a-si maximiza sansele de a castiga prezidentialele si a da si presedintele si Guvernul, PSD trebuie sa aiba un candidat propriu.
“Alegerile prezidentiale sunt cele mai importante din punctul de vedere al participarii politice si implicarii civice a romanilor. Intr-un asemenea moment, care implica peste 10 milioane de alegatori, PSD, cel mai mare partid din Romania, nu isi permite sa nu aiba un candidat propriu. Si sunt convins ca acelasi lucru va fi decis si in viitorul congres al PSD, ce va fi organizat in lunile urmatoare, asa cum a mentionat presedintele PSD”, a spus Geoana.
El a enumerat patru motive pentru care PSD nu isi permite sa nu aiba un candidat propriu la prezidentiale.
Astfel, Geoana a precizat ca social-democratii nu pot sa fuga de raspunderea de a propune Romaniei un altfel de presedinte, “dupa 10 ani de regim prezidential de dreapta care mai mult a distrus”.
Geoana a aratat, totodata, ca social-democratii nu pot “rata sansa de a schimba pana la capat regimul Basescu”, printr-o decizie care va duce la pierderea voturilor PSD.
“Electoratul PSD nu va vota in bloc un candidat sustinut de partid, dar care vine din alta parte. Iar fara votul masiv al electoratului PSD, orice candidat “sustinut” nu ajunge in turul doi. La alegerile prezidentiale din 2009, in turul intai, la o prezenta de 53,52% din total alegatori, candidatul PSD a obtinut 3.027.838 de voturi, adica 99% din voturile alegatorilor PSD. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *