Georgia are un nou premier si o politica externa pro-Occident

Deputatii georgieni au aprobat in noaptea de marti spre miercuri candidatura fostului ministru de externe Giorgi Kvirikasvili in postul de prim-ministru, dupa demisia lui Irakli Garibasvili, confruntat cu scaderea popularitatii pe fondul incetinirii cresterii economice in aceasta ex-republica sovietica, informeaza Reuters si AFP.
“Parlamentul a aprobat noul guvern cu 86 de voturi contra 28”, a declarat presedintele parlamentului David Ussupasvili. Agerpres aminteste ca?Irakli Garibasvili a demisionat neasteptat din functia de prim-ministru saptamana trecuta fara a anunta un motiv pentru decizia sa.
Politicieni din opozitie si analisti au legat demisia de scaderea in popularitate a partidului de guvernamant Visul Georgian, afirmand ca vrea sa-si revizuiasca imaginea inainte de a contesta alegerile parlamentare din luna octombrie a anului viitor, noteaza Reuters.??Sprijinul pentru coalitia la putere a scazut la 18% in aceasta luna de la 42% in august 2014, potrivit unui sondaj de opinie. Opozitia acuza guvernul de amplificarea problemelor economice in aceasta tara din Caucaz cu 3,7 milioane de locuitori, obiect al unei lupte pentru suprematie geopolitica intre Rusia si Occident, mai noteaza Reuters.?????Parlamentul, dominat de coalitia Visul Georgian, a aprobat de asemenea marti un nou guvern. Acesta include doar un membru nou – ministrul de externe Miheil Janelidze – care a fost viceministru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *