Gerea: RADET a instigat populatia intr-un moment sensibil. Daca as putea, i-as demite

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, sambata, ca daca ar sta in atributiile ministerului pe care il conduce, i-ar demite pe cei din RADET “care au instigat populatia intr-un moment de sensibilitate crescuta”. Gerea a asigurat ca urmeaza ca Primaria Capitalei si Consiliul General sa faca ultimul pas spre obtinerea imprumutului de trezorerie, pus la dispozitie de catre Ministerul de Finante, in asa fel incat sa se dea “confortul necesar populatiei pentru aceasta iarna”, informeaza Mediafax.?

“Am simtit nevoia sa linistesc inca o data populatia cu privire la aparitia, vad, periodica, a unor mesaje care nu-si au locul si nu au niciun fundament real fata de situatia si evolutia ei in ceea ce priveste incalzirea, alimentarea cu apa calda si caldura a bucurestenilor. Vreau sa resping, pe aceasta cale, orice incercare de manipulare sau politizare a acestui subiect, orice incercare de alarmare gratuita a poupulatiei. Dupa cum stiti, la nivelul guvernului s-au luat masuri inca de acum doua saptamani pentru rezolvarea problemei furnizarii agentului termic si a caldurii peste iarna, prin acea decizie care permite municipalitatii de a se imprumuta cu sumele necesare pentru trecerea iernii, noi am tinut legatura in permanenta in cadrul unui comitet pe care l-am organizat pe acest subiect cu Primaria Capitalei, cu primarul general si lucrurile sunt in absoluta siguranta”, a declarat ministru Energiei Andrei Gerea, la Palatul Victoria.
Gerea a precizat ca trebuie gestionata “mai bine” comunicarea la nivelul ELCEN si RADET.
“Comunicarea de la nivelul ELCEN, RADET este o parte care trebuie, sa spunem, mai bine gestionata de catre actorii in cauza. (…) Ieri (vineri -n.r.) in momentul cand a fost emis acel comunicat de RADET, Primaria Capitalei deja achitase o suma importanta, iar ELCEN, de asemenea, achitase din aceasta suma catre furnizorii de gaz, plata necesara continuarii alimentarii cu gaz a ELCEN si mai departe a furnizarii agentului termic. In niciun moment nu a fost vorba de iminenta, nici de intrerupere ulterioara – peste 10 zile, doua saptamani – a furnizarii acestui agent termic”, a aratat Gerea.
Intrebat de jurnalisti daca se impune vreo demisie in urma comunicarii defectuase a RADET, Gerea a precizat ca nu depinde de ministerul pe care il conduce.
“Daca ar depinde de mine as face-o la nivelul RADET, i-am demite pe cei care au instigat, sau macar au incercat s-o faca, sa instige populatia intr-un moment de sensibilitate crescuta la nivel social. Din pacate nu depinde de Ministerul Energiei acest lucru”, a spus Andrei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *