Germania a lansat doua site-uri destinate atragerii de muncitori calificati.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Germania a anuntat marti lansarea a doua platforme pe Internet destinate informarii si atragerii de muncitori calificati in aceasta tara, cu a caror lipsa acuta se confrunta aceasta locomotiva a economiei europene, relateaza AFP, potrivit Mediafax.Cele doua site-uri au fost create la initiativa ministerelor Muncii, Economiei si Agentiei pentru locuri de munca, unul adresandu-se personalului calificat din Germania (www.fachkraefte-offensive.de), iar celalalt celor din strainatate (www.make-it-in-germany.com).
Primul are ca obiectiv sa ii puna in legatura pe muncitorii germani cu intreprinderile din sectoarele in care cererea este puternica (ITC, telecomunicatii, medicina). Al doilea, conceput in germana si engleza, are ca scop sa laude calitatea vietii in Germania si sa le faciliteze strainilor cautarea de locuri de munca, dar si instalarea.
Intr-o tara aflata intr-un proces accelerat de imbatranire si cu un somaj scazut (6,7% in mai), Guvernul a facut din recrutarea de muncitori calificati una dintre prioritatile sale.
„In 2025, Germania se va confrunta din motive pur demografice cu un deficit de pana la sase milioane de persoane de varsta activa”, a declarat marti ministrul Muncii Ursula von der Leyen, citata intr-un comunicat.
„Daca activam mai intai toate resursele neutilizate in tara, si, totodata, din ce in ce mai mult, din strainatate, Germania are sanse bune sa ramana o tara puternica la nivelul concurentei mondiale”, a continuat ea.
„Prin portalul nostru, le vom arata muncitorilor calificati din strainatate de …

spot_imgspot_img