Germania nu este de acord cu reducerea datoriei Greciei

Germania vs Grecia

Berlinul se opune in continuare unei reduceri a datoriei Greciei, a afirmat, marti, ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, la summit-ul Eurogrupului.

Schaeuble a declarat ca asteapta cu interes sa auda propunerile Guvernului de la Atena, insa, fara un program de asistenta financiara, “nu exista posibilitatea sprijinirii Greciei in conformitate cu legislatia zonei euro”.
O reducere a datoriei este interzisa de reglementarile europene, a reafirmat ministrul german de Finante.
Intrebat daca Grecia ar putea ramane in zona euro, Schaeuble a raspuns ca aceasta este o intrebare pentru Guvernul de la Atena, scrie Agerpres.
Separat, ministrul austriac de Finante, Hans-Joerg Schelling, a afirmat ca la summitul de marti nu se va discuta despre o posibila reducere a datoriei Greciei.
“Desigur ca un pachet pentru Grecia care sa includa o stergere a datoriei este posibil, dar acesta nu va fi discutat la reuniunea de marti, deoarece unele tari din zona euro, inclusiv Germania, nu pot incepe negocierile fara aprobarea Parlamentului”, a spus Hans-Joerg Schelling.
Acesta a adaugat ca Grecia trebuie sa furnizeze un program clar de reforme si sa demonstreze ca este gata sa-l implementeze, intrucat un program de asistenta nu poate fi acordat fara conditii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *