Germania si Franta pun conditii pentru accesarea fondurilor UE. Ar putea fi afectate tarile est-europene

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a propus, la reuniunea informala a Consiliului European desfasurata la Bruxelles, recompense bugetare pentru statele care au acceptat imigranti extracomunitari in cadrul sistemului de cote instituit de Comisia Europeana. Ideea a fost respinsa atat de liderii tarilor central si est-europene, care manifesta reticenta fata de imigranti, cat si de aliati traditionali ai Germaniei, precum Austria si Luxemburg.Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a argumentat ca bugetul Uniunii Europene trebuie sa fie folosit mai degraba pentru intensificarea controalelor la frontierele externe decat pentru recompense financiare acordate unor tari care accepta extracomunitari. “Solidaritatea inseamna mult mai mult decat primirea imigrantilor”, a subliniat liderul de la Viena, citat de Financial Times. La randul sau, presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a argumentat ca fondurile de coeziune de care beneficiaza noile state membre UE sunt pentru “imbunatatirea convergentei, nu pentru altceva”, informeaza Mediafax.
Citeste si Numarul imigrantilor extracomunitari din Marea Britanie, mai mare decat cel al imigrantilor din tarile UEIdeea crearii unui fond special pentru integrarea imigrantilor a fost criticata si de premierul statului Luxemburg, Xavier Bettel, care considera ca planul Berlinului risca sa alimenteze populismul. “Daca impunem conditionari in domeniul imigratiei, vom fi sanctionati ulterior, nu de guverne, ci de cetateni”, a avertizat el, potrivit FT.?Pe de alta parte, Germania, Suedia si Olanda vor criterii suplimentare pentru accesarea fondurilor de coeziune, preferand conditii de genul respectarii normelor statului de drept, o idee vehiculata deja de Comisia Europeana.
Citeste si Romania solicita fonduri europene pentru pescuit si acvacultura similare cu cele din actuala programare, dupa 2020In plus, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, ar vrea un sistem de conditionare a finantarii UE de respectarea standardelor fiscale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *