Germania va crea o noua autoritate, pentru testarea emisiilor, dupa scandalul Volkswagen

Germania va infiinta o autoritate care se va ocupa cu testarea emisiilor?masinilor, pentru a reda increderea consumatorilor dupa ce scandalul emisiilor Volkswagen a dezvaluit o problema cu poluarea la nivelul industriei, informeaza Reuters, citat de Mediafax.
Potrivit Ministerului Transporturilor, noua institutie va implica organizatii ale consumatorilor, guverne locale si grupuri de mediu, dar si reprezentanti ai industriei auto si ministere, pentru a asigura o mai mare transparenta a testarii vehiculelor. Cu toate acestea, autoritatea pentru vehicule KBA, care raporteaza Ministerului Transporturilor si supravegheaza, in prezent, testarile autovehiculelor, va ramane responsabila pentru acordarea licentelor noilor modele.
Ministerul a transmis ca noua institutie va testa aproape 70 de modele de masini pe an folosind scenarii realiste de condus, in loc sa se bazeze doar pe conditii de laborator, iar rezultatele emisiilor si consumului de carburant vor fi facute publice pentru a permite cumparatorilor de masini sa realizeze comparatii mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *