Gheorghe Tadici: “Putem castiga Campionatul Mondial”

Gheorghe Tadici: "Putem castiga Campionatul Mondial"

Selectionerului nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat, joi seara, dupa calificarea in semifinale, ca echipa sa poate castiga Campionatul Mondial din Franta, chiar daca va avea un meci extrem de greu cu Rusia, in semifinale.

“Echipa Romaniei nu mai este de mult o formatie care sa cada atunci cand este condusa. Asa cum am mai spus, repet si acum, putem castiga Campionatul Mondial”, a declarat, la TVR 2, Gheorghe Tadici, care a adaugat: “Nu stiu daca acesta este momentul sa bem sampanie, eu vreau sa beau din Cupa Mondiala”.

Selectionerul a vorbit si despre arbitrajul din partida cu Franta: “Totul e bine cand se termina cu bine. Ma voi uita pe casete, pentru ca, ce am vazut eu, au fost doua goluri perfect valabile pe care ni le-au anulat”.

Jucatoarea care pe finalul partidei de la Paris a reusit sa marcheze pentru victoria in fata Frantei, Cristina Neagu, a spus ca nu conteaza care a fost cea mai buna handbalista a Romaniei: “Forta pe care am avut-o mi-a dat-o echipa, nu coteaza cine a fost mai bun, toate am fost bune. Inceputul a fost mai greu, dar ma bucur ca am castigat”.

Valeria Bese a completat-o pe Neagu si a spus ca forta grupului a invins Franta: “Suntem obisnuite sa jucam pana la capat, chiar daca suntem conduse. Am suferit fiecare pentru fiecare si, chiar daca am gresit, ne-am incurajat reciproc”.

Romania a invins joi Franta, scor 34-31, dupa patru reprize de prelungiri. In semifinale tricolorele vor intalni campioana mondiala Rusia, intr-o reeditare a finalei CM 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *