Ghise ii cere lui Kovesi sa se sesizeze cu privire la judecatorii CC care au invalidat referendumul

de Valentina Postelnicu Postat la: 31.08.2012 13:35 Ultima actualizare: 31.08.2012 13:36

ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Senatorul PNL Ioan Ghise cere procurorului general, Codruta Kovesi, sa se sesizeze in legatura cu incalcarea ordinii de drept de catre judecatorii Curtii Constitutionale prin decizia de invalidare a referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu.
Ghise a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa, un document intitulat “Apel pentru ordine constitutionala”. El solicita in document ca Parlamentul sa ia act si sa actioneze in consecinta fata de procurorul general, Codruta Kovesi, care “nu si-a indeplinit obligatiile constitutionale, in urma situatiei create de referendumul pentru demiterea presedintelui”.
Senatorul liberal mai cere procurorului general al Parchetului de pe langa Inalte Curte de Casatie si Justitie sa se sesizeze cu privire la incalcarea ordinii de drept de catre judecatorii Curtii Constitutionale, prin hotararea din 21 august prin care a fost invalidat referendumul si care, potrivit acestuia, “a dus la dereglarea ordinii constitutionale”.
Ioan Ghise solicita Parlamentului sa ia in dezbatere, de urgenta, proiectele de hotarare depuse de el, privind finalizarea referendumului, pentru a se stopa, astfel, “starea de neconstitutionalitate creata prin venirea ilegala a presedintelui suspendat in functia de presedinte in exercitiu”.
“In ziua de 28 august, la ora 11.00, numitul Basescu Traian a ocupat cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *