Gina Haspel, sefa CIA, calatoreste in Turcia pentru a ajuta investigatia privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

Sase oficiali americani si din guvernele occidentale au informat luni ca ei considera ca printul Mohammed bin Salman, care este liderul de facto al Arabiei Saudite, este responsabil de disparitia lui Khashoggi, pentru ca el supervizeaza serviciile secrete saudite, insa nu au dovezi in acest sens.
Oficialii turci suspecteaza ca Khashoggi, un jurnalist Washington Post, a fost ucis in interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie de catre o echipa de agenti sauditi care i-au transat apoi corpul.
Oficialii occidentali, care au vorbit sub conditia anonimatului, au declarat ca inca sunt departe de a avea toate informatiile privind moartea jurnalistului, ei nestiind cum a murit si unde a fost transportat cadavrul sau.
In ciuda informatiilor conform carora Turcia detine inregistrari audio prin care este documentata torturarea si uciderea lui Khashoggi, SUA si aliatii sai nu au primit acces la astfel de dovezi, au informat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *