Gogosari in otet. Reteta clasica de gogosari murati

GOGOSARI IN OTET
Ingrediente: 2 kg gogosari, 250 ml otet, 750 ml apa, o lingura de sare grunjoasa, 5 linguri de zahar, boabe de mustar, boabe de piper, hrean
Mod de preparareGogosari se curata de cotoare si de seminte, se spala si sunt taiati in sferturi. Intr-o oala se pune la fiert otetul impreuna cu apa, sarea, zaharul si boabele de piper si mustar.?
Lichidul fiert il turnati peste gogosasi asezati intr-o oala si ii lasati 5 – 10 minute sa se inmoaie. Daca lichidul nu acopera toti gogosarii, repetati operatiunea pana ii opariti pe toti. Apoi bucatile de gogosari sunt asezate in borcane impreuna cu fasii subtiri cat un deget mic de hrean. Dupa ce ati asezat gogosari, lichidul ii care i-ati oparit il turnati in borcane astfel incat sa acoperiti gogosarii. Apoi capsati bine borcane, astfel incat sa nu rasufle, si lasati-le la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *