Google, obligat sa inchida un cont de mail prin decizie judecatoreasca

Google, obligat sa inchida un cont de mail prin decizie judecatoreasca

Un judecator american a decis ca Google sa inchida un cont al unui utilizator de GMail deoarece o banca ii trimisese un mail confidential din greseala.

Rocky Mountain Bank a deschis proces pentru a forta compania sa dezvaluie numele utilizatorului, a carui “crima” a fost ca a primit mailul.

Google s-a supus sentintei judecatoresti de a dezactiva contul, desi nu este clar daca proprietarul stie ca a fost blocat.

Actiunea bancii a venit dupa ce unul din angajati a trimis un mail ce continea detalii despre 1300 dintre clientii sai catre o adresa de GMail in august.

Nerabdatori sa minimalizeze greseala – documentul atasat contine nume, adrese, informatii despre cont, etc, banca a cerut utilizatorului sa stearga mesajul. Cum nu a primit raspuns, a deschis un proces.

Politicile Google de protejare a intimitatii au impiedicat compania sa divulge informatii despre contul utilizatorului fara o sentinta a tribunalului. Cu toate acestea activistii pentru protejarea libertatii civile sustine ca sentinta incalca drepturile constitutionale ale utilizatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *