Gorghiu: PNL ar vota Codul Fiscal, daca am avea maine argumentele ciclice ca relaxarea e sustenabila

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marti seara, la un post de televiziune, ca liberalii sustin fara niciun fel de ezitare noul Cod Fiscal, trimis spre reexaminare de presedintele Klaus Iohannis, cu conditia ca Guvernul Victor Ponta sa vina cu datele care sa arate clar ca bugetul pe 2016 poate sa sustina aceasta relaxare fiscala, subliniind ca PNL nu ignora nevoia de relaxare a fiscalitatii in Romania.

“Este vorba despre o simpla cerere de reexaminare. Lumea de rea-credinta din PSD ne spune cum respingem noi masurile de relaxare fiscala. Atat propunerea de scaderea a TVA la 19% cat si eliminarea taxei pe stalp sau supraacciza pe carburant sunt propuneri ale PNL. Faptul ca in virtutea unei prerogative prezidentiale, presedintele retrimite spre examinare, asta nu inseamna ca masurile nu sunt bune. Le sustinem atat timp cat Guvernul vine cu datele si arata ca avem fondurile necesare pentru a le acoperi”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit HotNews.ro.
In acest sens, copresedintele PNL a subliniat ca “nimeni nu ignora nevoia de relaxare a fiscalitatii in Romania”. In viziunea sa, “daca avea cifrele, Guvernul ar fi venit in secunda doi sa le arate”.
“Daca maine mergem cu aceasta lege, fara sa tinem cont de ezitarile unei parti serioase din societatea civila (…) si aplicam Codul Fiscal, daca se constata ca nu se respecta tinta de deficit fiscal la care ne-am angajat (…) Un Guvern Ponta va fi oare responsabil pentru intoarcerea acestor masuri?. Cata vreme vedeti doua tabere, unii care spun ceva si unii care spun diametral opus, nu simtiti nevoia sa vedeti o dezbatere reala cu cifre? Nu spunem ca nu vom vota. Ii cerem lui Victor Ponta sa vina cu niste cifre reale care sa sustina relaxarea”, a adaugat copresedintele PNL.?
Alina Gorghiu a asigurat ca PNL-ul ar vota Codul Fiscal si maine daca ar avea argumentele ca relaxarea fiscala este sustenabila.
“Guvernul este cel care poate sa iasa cu o analiza concreta, la virgula. Klaus Iohannis nu ne-a consultat pe aceasta solicitare (de reexaminare – n.red.) si este perfect constitutional (ca nu a facut-o – n.red.). Mi-as dori sa vad un Guvern responsabil. Eu spun, spre exemplu, ca se poate asigura o colectare la buget mai mare, astfel incat sa acopere relaxarea fiscala. Cel mai simplu ar fi fost ca Ministerul Finantelor si domnul Ponta sa vina cu argumentele”, a mai spus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *