GRAFIC Tariceanu n-a vazut scumpiri la carburanti. Intre timp, pretul unui litru de benzina a sarit de 5 lei

UPDATE 15.00:?Presedintia a reactionat, dupa ce seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca el n-a remarcat vreo scumpire a carburantilor. Citeste mai multe aici.

“Domnule Tariceanu, da adevarul doare, dar acesta nu este un motiv sa folositi un limbaj licentios, bazat pe neadevaruri. Presedintele Romaniei reitereaza faptul ca persoane cu probleme penale nu trebuie sa se afle in fruntea statului. Presedintele respecta rezultatul alegerilor si nu doreste sa darame puterea legitima din Romania.
Domnul Tariceanu pare rupt de realitate, chiar de realitatea economica, ceea ce este surprinzator pentru un fost premier al Romaniei. Ne spune senin ca pretul la carburanti a ramas neshimbat, dupa marirea accizelor. Domnule Tariceanu, intrebati pe oricine si veti vedea ca au scos mai multi bani din buzunar”, a declarat Madalina Puscalau.?

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca el n-a remarcat vreo scumpire a carburantilor, dupa ce Guvernul Tudose a impus supraacciza.?In pofida afirmatiilor lui Tariceanu, mai multi analisti arata ca pretul la benzina a crescut, in medie, cu 5,8%, iar cel la motorina cu 6,7%, comparativ cu luna trecuta, ca urmare a introducerii unei supra-accize la carburanti.
De la 1 octombrie, va mai urma o majorare a acestei accize, tot cu 16 bani la litru. ?

“Eu n-am vazut nicio scumpire la carburant, au fost cateva cresteri de preturi sau scaderi de preturi. Sunt diferente foarte mari de pana la 10 la suta” a spus Tariceanu, in Senat.
Intrebat despre decizia Comisiei?de buget din Senat de a elimina supraacciza la carburant din Ordonanta de Guvern, Tariceanu a raspuns: “Am vazut ce s-a intamplat in comisia de buget din Senat si nu sunt de acord. Sigur ca este o preocupare fireasca. Atunci cand am eliminat supraacciza nu am vazut scaderi la preturile la carburant, am vazut doar o scadere a veniturilor la buget”.

Premierul dadea asigurari ca preturile nu vor creste dupa introducerea supraaccizei. “Nu-i va influenta negativ (pe romani – n. red.). Pot sa-i asigur”. Plus: “Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza – n.r.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis”,?a afirmat recent …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *