Granzii Europei vor sa schimbe regulile fotbalului. Cer UEFA sa scoata regula golurilor marcate in deplasare

Antrenorii solicita de asemenea ca fereastra de transferuri sa se incheie in acelasi timp in toate ligile importante din Europa. Giorgio Marchetti, secretar general adjunct al UEFA, a confirmat ca forul european va initia discutii privind regula golurilor marcate in deplasare, care decid invingatoarea in meciurile in care scorul general este egal.
La intalnirea anuala a antrenorilor de la Nyon, unde au fost lansate aceste propuneri, au fost prezenti printre altii Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Sahtior Donetk), Julen Lopetegui (Real Madrid), Jose Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (PSG) si fostul tehnician al lui Arsenal, Arsene Wenger.
“”Antrenorii gandesc ca marcarea unui gol in deplasare nu mai este asa de dificila ca in trecut, asa ca ei vor o modificare a regulii si asta vom face. Ei considera ca situatia din fotbal s-a schimbat, pentru ca importanta golului din deplasare nu mai este aceeasi ca acum multi ani cand regula a fost introdusa””, a declarat Marchetti.
Regula golului marcat in deplasare a fost introdusa prima oara in fosta Cupa a Cupelor incepand cu 1965, ca o alternativa la rejucarea meciului pe teren neutru sau stabilirea invingatoarei prin aruncarea cu banul.
Antrenorii sustin ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *