Grapini: Orice proprietar de IMM din Romania va putea lua credit de pana la 400.000 de lei

Grapini: Orice proprietar de IMM din Romania va putea lua credit de pana la 400.000 de lei / FOTO: gruprc.ro

IMM-urile pot accesa, din 4 aprilie, prin programul “Mihail Kogalniceanu”, o linie de credit de 400.000 de lei anual/intreprindere cu dobanda subventionata de Guvern, a anuntat, vineri, la Timisoara, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini.
Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca orice proprietar de IMM din Romania va putea lua credit de pana la 400.000 de lei anual prin programul “Mihail Kogalniceanu”, incepand din 4 aprilie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Legat de partea de proiecte si programe, miercuri, in sedinta de Guvern vom porni finantarea pe programul “Mihail Kogalniceanu”, acesta porneste din 4 aprilie pentru ca a intarziat procedura de Guvern din cauza evenimentelor din ultima vreme, cu schimbarea ministrului Justitiei. Din 4 aprilie, intreprinzatorii mici si mijlocii vor putea accesa creditul de 400.000 de lei pe an cu dobanda zero”, a declarat Grapini.
Potrivit Mariei Grapini, programul “Mihail Kogalniceanu” este unul multianual, ce permite IMM-urilor accesarea unor linii de credit in valoare de maxim 400.000 lei/IMM/an, cu dobanda total subventionata de catre statul roman.
Perioada de rambursare a creditelor acordate in cadrul programului este de maximum un an de la data acordarii. Linia de credit se poate prelungi cu cel mult un an de la data scadentei, fara a depasi perioada de implementare a programului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *