Grecia a iesit din recesiune pentru prima data in ultimii doi ani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Oficiul de statistica din Grecia (Elstat) a informat ca in trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent, PIB a crescut cu 0,5%, dupa un avans de 0,2% in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru. Tehnic, doua trimestre consecutive de crestere a PIB reprezinta incheierea recesiunii.
„Economia greaca nu a cunoscut un ritm de crestere comparabil dupa primul trimestru din 2008”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului grec Dimitris Tzanakopoulos.
Cu toate acestea, pe ansamblul anului 2016 atat Guvernul de la Atena cat si Comisia Europeana mizeaza in continuare pe un recul al PIB-ului Greciei de 0,3%, urmand ca abia in 2017 Grecia sa inregistreze o crestere anuala, de 2,7%.
Potrivit Agerpres, exceptand un scurt ragaz in 2014, economia Greciei s-a contractat constant incepand din 2008 pe masura ce creditorii internationali (Uniunea Europeana si Fondul Monetar International) au impus masuri dure de austeritate in schimbul imprumuturilor destinate sa mentina tara pe linia de plutire. Insotite de taieri de salarii si pensii precum si de majorari de taxe, aceste masuri de austeritate au avut un impact devastator asupra cererii interne si cheltuielilor de consum, motoarele …

spot_imgspot_img