Grecia: Sotia unui fost ministru, condamnata pentru coruptie, a evadat dintr-un spital psihiatric

Sotia unui fost ministru grec al Apararii, condamnata pentru coruptie, a evadat, joi dimineata, dintr-un spital psihiatric, unde isi ispasea pedeapsa, relateaza BBC News Online, conform Mediafax.
Vicky Stamati, casatorita cu socialistul Akis Tsochatzopoulos, a disparut joi dimineata. Incuietoarea de la fereastra camerei sale de spital era sparta, potrivit presei din Grecia.
Stamati a fost condamnata la 12 ani de inchisoare in 2013, pentru spalare de bani. Avand probleme de sanatate, la scurt timp dupa proces, ea a suferit o dubla mastectomie. Stamati a fost transferata la spitalul psihiatric in decembrie 2013, dupa ce a avut o cadere nervoasa, a incercat sa se sinucida si a fost diagnosticata cu depresie severa.
Ea a cerut de cinci ori sa fie eliberata din detentie, din cauza starii sale de sanatate si a faptului ca are un copil mic care este crescut de mama ei, o femeie in varsta. Toate apelurile la eliberare au fost insa respinse.
Politia a lansat o ancheta privind circumstantele evadarii sale dintr-o celula pazita de la institutia psihiatrica Dromokaitio. Directorul institutiei, Pavlos Theodorakis, a declarat pentru Protothemanews.com, ca femeia ar fi putut fi ajutata sa plece, posibil prin balcon.
Tsochatzopoulos a fost ministru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *