Grecul Theodorus Malideros, patronul de la BRENAC,a fost arestat pentru santaj

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Grecul Theodoros Malideros, unul dintre patronii fabricii de la lapte Brenac si fost proprietar al lantului de magazine Mega Image, a fost arestat, ieri, pentru santaj, in urma unei anchete a politistilor si procurorilor bucuresteni. El ameninta oamenii de afaceri prin intermediul politicienilor, judecatorilor, ai fostilor ministri sau chiar prin politisti. Patronul de la SC Sun Hollydays, Ioannis Nonis, a fost santajat sa plateasca, intre anii 2003-2004, peste 1,7 miliarde de lei vechi pe excursii in tari exotice efectuate de politicienii aserviti lui Malideros. Anchetatorii l-au urmarit si interceptat pe omul de afaceri grec timp de un an de zile.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale, coordonati de procurorul Maximilian Balasescu, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au reusit, dupa un an de zile de filaj si interceptari telefonice, sa probeze mai multe fapte de santaj comise de cetateanul grec Theodoros Malideros, in varsta de 53 de ani, unul dintre patronii fabricii Brailact SA, care produce laptele „Brenac”. Acesta impreuna cu un alt grec, Antonios Tirpintiris (53 de ani), asociatul sau in societatea Brailact SA, sprijiniti de un roman cunoscut sub porecla „Nicu Animalu?”, l-au amenintat pe un alt grec, patron al agentiei de turism SC Sun Hollydays SRL, pentru a-l determina sa le dea suma de 19.860 de dolari SUA, sub pretextul unei datorii mai vechi si, totodata, sa presteze anumite servicii turistice in valoare de 193.313 de RON. In caz contrar, el si familia sa, atat din Romania, cat si din Grecia, vor avea de suferit. Vazand ca omul colaboreaza si nu depune plangere la politie, cei doi santajisti au fortat nota si au cerut de la patronul agentiei de turism sa le cedeze, printr-un contract de vanzare-cumparare, un teren si un imobil aflate in judetul Ilfov pentru suma de 114.000 de RON. Prejudiciul total, stabilit pana in prezent, se ridica la 350.000 de RON, spun anchetatorii. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au emis, aseara, pe numele lui Theodoros Malideros un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Surse judiciare au declarat, pentru „Gardianul”, ca cei doi greci santajau oameni de afaceri greci si arabi, „prin intermediul politicienilor, fostilor ministri, judecatorilor si chiar al politistilor. Acestia beneficiau ulterior de excursii gratuite in tari exotice”. Din datele pe care le detin anchetatorii, grecul Malideros a fost implicat in mai multe operatiuni de santaj si nu s-a dat inapoi de la folosirea violentei asupra oricui ii statea in cale. Cel mai elocvent exemplu in acest sens este santajarea fostului patron de la Brailact de la care au preluat fabrica de lapte braileana. La ordinul lui Malideros Theodoros, sapte batausi inarmati cu sabii au navalit, la Braila, unde, sub amenintari, au luat mai multe recipiente pentru racirea laptelui. Batausii au fost deja condamnati de Curtea de Apel Constanta la sapte ani de inchisoare.

Aventurile penale ale lui Theodoros Malideros
O alta actiune a controversatului grec a avut loc cu ocazia cumpararii lantului de magazine Mega Image. Pentru a-l achizitiona, l-a santajat,spun surse judiciare, pe patronul libanez sa i-l vanda la un pret mic. Ulterior, i l-a revandut pentru suma de 2,5 milioane de dolari. Pe vremea cand era patron la Mega Image, a aplicat o „corectie” unor angajate de la magazinul din Vitan. Fiindca le banuia de niste furturi marunte le-a batut apoi, le-a udat, cu furtunul de pompieri. Drept corectie, le-a introdus apoi in camerele frigorifice la o temperatura de ? 2 grade Celsius. Acolo au stat fetele timp de mai multe ore. Afland de la oamenii sai de legatura din justitie ca cineva a depus plangere impotriva lui pentru santaj, grecul Theodoros Malideros a incercat sa cada la pace. Astfel, atat el, cat si prin intermediul altor cetateni greci, el i-a transmis lui Ioannis Nonis ca este dispus sa ii plateasca o suma cuprinsa intre 200 si 500.000 de euro. Lasa la latitudinea lui sa aleaga cat. Ca sa ii arate de ce este in stare l-a batut pe un alt grec atat de tare, incat acesta din urma a necesitat ingrijiri medicale de 45 de zile. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), societatea braileana Brailact SA are, in prezent, trei actionari majoritari. Theodoros Malideros detine 48,6% din actiunile firmei, alaturi de un alt grec, Antonios Tirpintiris, cu un procent egal al beneficiilor si pierderilor. In afara celor doi greci, la Brailact mai detine 0,000081% din actiuni AVAS. Conform ultimului bilant, depus la Ministerul Finantelor, in 2006 compania Brailact a avut o cifra de afaceri de 27.704.643 RON (8 milioane de euro).

spot_imgspot_img