Greseli care scurteaza durata de viata a hainelor noastre si cum sa le reparam

Cu totii ne atasam extrem de mult de anumite accesorii sau tipuri de imbracaminte, lucruri pe care le-am cumparat la un moment dat. Fie ca au reprezentat o investitie mai mare, capata valoare sentimentala sau, pur si simplu, ne sunt utile si nu le putem inlocui atat de usor, deteriorarea lor nu este un lucru bine primit.
Insa decolorarea, rupturile sau alte incidente pot fi usor de evitat daca tinem cont de cateva sfaturi:

Cum spalam denimul

Jeansii nu trebuie spalati atat de des precum tricourile de bumbac, in primul rand. De obicei, este in regula daca ii spalam dupa patru sau cinci purtari, pentru a nu se deteriora atat de repede. Recomandat este sa ii bagam in masina de spalat intorsi pe dos si nu la mai mult de treizeci de grade, pentru ca se pot decolora foarte usor. De asemenea, poti evita spalarile prea frecvente daca pui putin detergent (chiar si de vase) peste eventualele pete si speli numai locul afectat, daca i-ai patat de la prima purtare.

Ce lucruri?nu spalam niciodata?

Exista anumite lucruri pe care nu ar trebui sa le spalam niciodata. Spre exemplu, cravata. Desi s-ar crede ca si ea poate fi spalata, de cele mai multe ori se va strica si la un contact inofensiv cu detergentul. Asa ca, daca vreti sa pastrati o cravata impecabila, nu o spalati si aveti grija de ea in timpul purtarii.

Cum ingrijim matasea ori materialele subtiri?

Tuturor ni s-a intamplat sa ardem cu fierul de calcat anumite haine din materiale subtiri, dupa doar un moment scurt de neatentie. De asemenea, ele pot fi stricate foarte usor, daca incercam sa indepartam petele de pe ele, spalandu-le la temperaturi mai mari. De aceea, trebuie sa folosim initial putin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *