Grigore Cartianu paraseste Evenimentul Zilei pentru Adevarul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Grigore Cartianu, redactor-sef adjunct al Evenimentul Zilei, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca va parasi, intr-o luna, aceasta functie, pentru a deveni redactor-sef al cotidianului Adevarul, post ocupat in prezent de Laurentiu Ciocazanu.

Contactat de MEDIAFAX, Adrian Halpert, director editorial la „Adevarul”, a declarat ca, in cursul zilei de luni, va fi remis un comunicat de presa cu schimbarile care vor vaea loc la ziar.

Anuntul privind demisia lui Cartianu are loc dupa ce, in urma cu doua saptamani, jurnalistul Razvan Ionescu si-a anuntat demisia din functia de redactor-sef al cotidianului Evenimentul Zilei, invocand diferenta de viziune intre el si managerii Ringier in ceea ce priveste „perspectivele si solutiile vizate” pentru ziar.

In declaratia remisa presei, Razvan Ionescu spunea: „Astazi, 6 martie 2008, am anuntat decizia de a demisiona din functia de redactor sef la Evenimentul Zilei”.

„Plec de la Evenimentul Zilei pentru ca ziarul a ramas cu cativa ani in urma la nivelul comportamentului comercial. Cele mai multe dintre planurile de distributie, marketing si vanzari pentru acest ziar, intocmite incepand din primavara anului 2005, au ramas pe hartie”, se mai arata in declaratie.

De asemenea, Razvan Ionescu preciza atunci ca renunta la aceasta „provocare profesionala unica” din cauza ca perspectivele si solutiile vizate pentru Evenimentul Zilei sunt vazute diferit de el, pe de o parte, si de managerii Ringier, pe de alta.

„Mai este de lucru foarte mult si pe continut la EVZ, dar in anul 2008, pe piata ziarelor quality, este nevoie de mult suport de publishing pentru a creste. Si mai ales, este nevoie de o echipa puternica si care sa aiba o viziune comuna”, se mai arata in declaratia lui Ionescu.

„Avantajele competitionale ale Ringier in Romania nu s-a schimbat pentru EVZ: independenta editoriala absoluta, separare totala intre publicitate si continutul editorial, focus pe tiraj, audienta si rezultate financiare. Dar am realizat ca nu e suficient”, mai spunea el.

In incheiere, Ionescu sublinia faptul ca decizia ii apartine in totalitate, aceasta neavand legatura cu „anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Basescu sau orice alt interes politic sau de business”.

Grigore Cartianu si-a inceput activitatea jurnalistica la Expres Magazin, in 1992. A fost, apoi, sef Departament Sport la Evenimentul Zilei, reporter special la Sportul romanesc, sef Departament Reporteri Speciali la ProSport, redactor-sef adjunct si redactor-sef la Jurnalul National si, in 2004, a revenit la Evenimentul Zilei.

spot_imgspot_img