Gruia Stoica pierde controlul asupra unui producator de material rulant din Serbia

Gruia Stoica pierde controlul asupra unui producator de material rulant din Serbia / FOTO: Mediafax

Ultima decizie a instantelor sarbe in acest caz s-a pronuntat in favoarea Agentiei de Privatizare din Serbia, dupa mai multe procese care au durat doi ani. “Acesta este confirmarea administratiei corespunzatoare a Agentiei de Privatizare, avand in vedere faptul ca organismul a castigat mai mult de 95% din procesele anterioare deschise in cazul privatizarilor contestate de stat”, noteaza publicatia sarba B92. Decizia comisiei de arbitraj a Camera de Comert din Serbia, eliberata in luna martie a acestui an, ii scoate din calcule pe romani.
Consortiul format din companiile romanesti SC Remar SA si SC Grampet SA (ultima detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica) este obligat sa plateasca dobanzi de 345.000 de euro, precum si toate cheltuielile de judecata.
Fabrica “Zelvoz”din Smederevo a fost vanduta prin licitatie publica, pe baza unui contract incheiat pe 20 decembrie 2007. Agentia sarba de privatizare a reziliat contractul in 20 aprilie 2011 deoarece cumparatorul nu a indeplinit obligatiile din programul social si nu a mentinut continuitatea afacerii. Au urmat procesele, iar firmele romanesti au pierdut, scrie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *