Gruparea Stat Islamic isi schimba strategia. Jihadistii incearca sa indoctrineze copii din Occident, pe care sa ii foloseasca pentru comiterea de atentate

Gruparea Stat Islamic incearca sa creeze o noua generatie de teroristi, care sa atace importante obiective occidental. Astfel, jihadistii le-ar furniza copiilor soldati accesul la aplicatii prin care pot accesa site-uri islamiste violente, sustine un oficial britanic, citat de The Guardian, potrivit Mediafax.
Sursa citata precizeaza ca gruparea Stat Islamic a intensificat folosirea copiilor in razboaiele din Siria si Irak. Potrivit unor estimari, numarul celor folositi pe front ar fi crescut cu pana la 50.000. Dintre acestia, aproximativ 300 de tineri luptatori au decedat, majoritatea in atacuri sinucigase, iar altii vor continua sa moara in timpul campaniilor, mai sustine sursa citata.
?Jihadistii au demarat o noua miscare prin care se incearca recrutarea minorilor occidentali, pe care sa ii “antreneze” sa intreprinda atacuri teroriste in Europa si Statele Unite sau sa se alature luptatorilor din Orientul Mijlociu. Un mijloc de indoctrinare a tinerilor este Internetul.
“Acestia au conceput o aplicatie care este folosita pentru a indoctrina copii. Ar trebui sa-i invete limba araba. Dar cuvintele pe care le invata sunt violente si extremiste, precum tancuri sau grenade. Copilul este recompensat daca afirma ca este pregatit sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *