Guvernul aloca 260.000 de lei pentru participarea Romaniei la Eurovision 2014

Guvernul aloca aproximativ 260.000 de lei pentru participarea Romaniei la concursul Eurovision 2014, a declarat Biroul de Presa al Executivului pentru Mediafax.
“In urma comunicarii oficiale primite de catre Guvernul Romaniei de la TVR, potrivit careia Televiziunea Romana nu poate asigura costurile presupuse de participarea artistilor romani la spectacolul de la Copenhaga, Directia Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a aprobat incheierea unui acord de parteneriat cu reprezentantii Romaniei la Eurovision 2014”, spune Biroul de Presa al Guvernului.
Conform Notei de fundamentare aprobata la nivelul SGG si a Cancelariei primului-ministru, “suma totala ce va fi cheltuita din bugetul Directiei Strategii Guvernamentale este limitata la 259.250 lei”, mai spune sursa citata.
Romania va fi reprezentata la Eurovision de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), cu piesa “Miracle”, castigatoare a finalei selectiei nationale a Eurovision, care s-a desfasurat pe 1 martie.
Agentia Mediafax a solicitat Guvernului in 11 aprilie sa precizeze care este suma cu care va sprijini participarea Romaniei la Eurovision 2014.
In urma cu o zi, pe 10 aprilie, Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a aprobat participarea Romaniei la Eurovision si un buget de circa 178.000 de euro, la aceasta finantare asigurata de TVR urmand sa se adauge si un sprijin financiar din partea Guvernului.
Contactata la momentul respectiv de Mediafax, Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, a declarat ca sprijinul financiar pe care il va oferi Guvernul nu are nicio legatura cu decizia luata de CA al TVR.
“Nu are nicio legatura cu Consiliul de Administratie al TVR. Are mai degraba legatura cu faptul ca vorbim despre imaginea Romaniei, ca Televiziunea Romana este limitata in finantare anul acesta din cauza situatiei in care se afla si atunci am ales sa incercam pe la diverse institutii care ne-ar fi putut ajuta si am gasit sprijin la Secretariatul General al Guvernului, la cabinetul primului-ministru, care finanteaza, in sensul ca deconteaza preproductia de spectacol si spectacolul de pe scena si un videoclip, care sunt practic cartile de vizita ale Romaniei anul acesta in Europa la Eurovision”, a spus Liana Stanciu.
Ea nu a spus care este suma pe care o va deconta Guvernul, insa a precizat ca Executivul va sprijini prezenta pe scena Eurovision a celor doi artisti, Paula Seling si Ovi.
“(…) Televiziunea Romana contribuie cu aceasta taxa, cu taxele de relee, cu acomodarea echipei formate din artisti, adica plateste hotelul si drumul, dar nu poate suporta si spectacolul si nimic din zona de PR, nimic din zona de promovare, nimic din zona artistica, pentru ca nu sunt bani. Si atunci m-am dus catre institutia guvernamentala impreuna cu cei doi artisti si am primit sprijin in sensul de decontare a acestor servicii, aceste servicii sunt exclusiv la televiziunea daneza. Ea face si scenariile si regia si show-ul integrat, noi o sa primim niste modalitati de plata, niste documente de plata, pe care Secretariatul General al Guvernului le va deconta”, a spus Liana Stanciu.
Intrebata care este bugetul asigurat de TVR pentru participarea la Eurovision, Liana Stanciu a spus ca este in jur de 178.000 de euro. “131.000 de euro este taxa de participare, 14.000 de euro costa releele de transmitere, pentru ca vor fi trei transmisiuni in direct, doua semnifinale si o finala, plus costurile de drum si hotel. Atat poate plati anul acesta Televiziunea Romana”, a mai spus Liana Stanciu.
Concursul cantecului european Eurovision se va desfasura in acest an la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *