Guvernul amana din nou modificarea redeventelor

Legea redeventelor, amanata deja de mai multe ori, nu se afla nici acum pe lista prioritatilor guvernului pentru a doua sesiune legislativa din 2015.

In schimb, aceasta a fost inlocuita de un nou proiect de lege privind instituirea unui impozit pe profitul obtinut din exploatarea gazelor naturale, nu si a petrolului, cu un termen de finalizare a procedurii legislative propus pentru noiembrie 2015, conform profit.ro.
Incepand de anul viitor, industria de extractie a petrolului si a gazelor naturale ar fi trebuit sa beneficieze de un nou regim fiscal, care sa combine actualul sistem de redevente cu un nou sistem de impozitare suplimentara a profitului.
De asemenea, segmentul offshore ar fi trebuit sa beneficieze de un nivel mai redus de impozitare decat activitatile de pe uscat.
La sfarsitul anului trecut, Guvernul Ponta a prelungit cu inca un an sistemul de redevente care expira in decembrie 2014, cu toate ca a promis ca va impune un sistem care sa aduca mai multi bani la buget. Atunci, decizia Guvernului a fost argumentata prin faptul ca “nu pot fi operate modificari peste noapte”.
Ponta a promis atunci ca urma sa vina cu un nou proiect pana la sfarsitul lunii aprilie a acestui an, insa acest lucru nu s-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *