Guvernul are incasari sub prognoza. Motivele lui Ponta: Noul regulament bancar, ANAF si insolventa

de Departamentul Economic – Mediafax Publicat la: 05.10.2013 15:49 Ultima actualizare: 05.10.2013 15:50

Incasarile din acest an sunt mai mici decat cele prognozate din cauza fondurilor neincasate de la banci, ca urmare a modificarii regulamentului privind provizioanele, a reorganizarii ANAF si a firmelor care au intrat in insolventa pentru a nu-si plati taxele, a afirmat premierul Victor Ponta.
“Noi nu avem in 2013 incasari mai mici decat in 2012, sunt mai mici decat cele prognozate”, a spus Ponta la Antena 3.

El a aratat ca un motiv pentru nivelul mai redus al incasarilor este faptul ca Guvernul “va incasa zero” din sistemul bancar ca urmare a schimbarii regulamentelor privind provizioanele in conditiile in care prognoza pentru luna septembrie se baza pe incasarea a un miliard lei ca impozit pe profit doar de la Banca Nationala, la care se adaugau sume atrase ca impozit pe profit de la alte banci.
“Noi aveam in luna septembrie prognozat, pe ce se intampla anii trecuti, un miliard de lei pofit doar de la Banca Nationala plus profituri de la banci. Prin schimbarea regulamentelor Bancii Nationale si ale bancilor comerciale, isi fac provizioane, o sa incasam zero. Deci, nu e vina Guvernului si nici a BNR-ului, pana la urma”, a spus Ponta la Antena 3.
Al doilea argument al premierului pentru neindeplinirea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *