Guvernul cere suspendarea discutarii legii de privatizare a Automobile Craiova

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, sa ceara Parlamentului sa suspende discutiile asupra proiectului de lege pentru privatizarea Automobile Craiova.

Procedurile legislative pentru aprobarea de catre Parlament a proiectului de lege privind privatizarea Automobile Craiova vor fi reluate imediat dupa ce Comisia Europeana se va pronunta in cazul tranzactiei, a declarat agentiei MEDIAFAX ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

El a precizat ca va propune membrilor Biroului Permanent al Senatului, in urmatoarea sedinta, ca dezbaterile asupra proiectului de lege sa fie suspendate pana cand autoritatile romane vor primi un raspuns din partea Comisiei Europene in cazul privatizarii Automobile Craiova.

Proiectul de lege a fost avizat deja favorabil de comisia juridica si cea de buget-finante a Senatului, fiind in discutia comisiei de privatizare.

„Procedurile legislative vor fi reluate din acelasi punct, imediat dupa ce primim decizia Comisiei Europene. Estimez ca, dupa reluare, dezbaterile vor fi incheiate in circa trei saptamani si la Camera Deputatilor”, a spus Voicu.

Presedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a precizat pentru MEDIAFAX ca autoritatile romane vor trimite Comisiei Europene un raport privind privatizarea Automobile Craiova, redactat de Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Mediului si Consiliul Concurentei.

„Contractul de privatizare a fost trimis Comisiei Europene imediat dupa semnare”, a spus Atanasiu.

Comisia Europeana a lansat, in urma cu o saptamana, o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, in luna septembrie, de grupul american Ford.

Comisia a cerut Romaniei sa suspende orice subventii ilegale pana la finalizarea investigatiei.

spot_imgspot_img