Guvernul pregateste o noua taxa. Suma este enorma

Ministerul Mediului vrea sa introduca o taxa de 1% din valoarea oricarei investitii pentru evaluarea impactului proiectelor publice sau private asupra mediului.
Proiectul de lege nu specifica clar pentru ce proiecte se percepe aceasta taxa, insa se spune ca autoritatile publice pentru protectia mediului vor percepe banii la emiterea acordului de mediu, deci se poate concluziona ca doar pentru proiectele care au nevoie de acord de mediu – cele complexe, potrivit hotnews.ro.
Pentru infrastructura, taxa de 1% din valoarea unui proiect este enorma, mai mare decat costurile cu Studiul de Fezabilitate, o analiza mult mai complexa care sta la baza oricarui mare proiect (exemplu: la Autostrada Sibiu – Pitesti ar fi o taxa de circa 30 milioane euro).
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), o institutie de stat, a cerut eliminarea sau modificarea procentului pentru taxa de 1%.
Citeste si Teodorovici, despre colaborarea cu Vacov si Viorel Stefan: Nu o sa vedeti niciodata doi finantisti cu aceeasi gandire si asta este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *