Guvernul pregateste un nou atac la pensiile private – surse profit.ro

Potrivit site-ului profit.ro, guvernul Tudose intentioneaza sa taie de la 5,1% la 2,5% contributia virata de stat la Pilonul II de pensii private obligatorii.
a”Intentia a fost anuntata de ministrul Finantelor, Ionut Misa, intr-o intalnire cu reprezentatii conducerii asociatiei profesionale a administratorilor de pensii private (APAPR). La intalnire, desfasurata saptamana trecuta, au fost prezenti si presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Leonardo Badea, vicepresedintele sectorului pensii private al ASF, Ion Giurescu, si Ovidiu Razvan Wlasopol, prim-vicepresedintele institutiei. Reducerea ar trebui sa devina operationala de la 1 ianuarie si va afecta cei aproape 7 milioane de participanti la Pilonul II, prin reducerea dinamicii sumelor acumulate in conturile individuale de pensii. In varianta cea mai dura, daca s-ar reduce cu 80%, pentru atingerea unei anumite sume la varsta pensonarii, un salariat care se angajeaza acum va trebui sa munceasca 200 de ani, comparativ cu 40 de ani in prezent”, au afirmat sursele site-ului profit.ro.
O alta masura discutata, marti, la discutia cu ministrul Misa, a fost eliminarea comisionului de 2,5% platit catre administratorul fondului de pensii. Veniturile administratorilor ar fi astfel afectate in proportie de 50%.
La 29 iunie, ministrul de Finante a anuntat ca pilonul privat de pensii se desfiinteaza, iar salariatii au doua optiuni: sa dea banii sistemului public de pensii sau sa-i transfere unui fond privat. Imediat, premierul Mihai Tudose a ripostat: Pilonul II nu se desfiinteaza, iar liderul PSD Liviu Dragnea l-a avertizat: “Ministrul de Finante a inceput cu stangul!”. Ministrul Ionut Misa a revenit asupra declaratiei: “nu se desfiinteaza si nu se nationalizeaza”.

de la 5,1% la 2,5%, contributia virata de stat la fondurile de pensii private obligatoriiCiteste mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/exclusiv-guvernul-pregateste-un-nou-atac-la-pensiile-private-vrea-sa-taie-jumatate-din-contributiile-viitoare-la-pilonul-ii-7-milioane-de-romani-afectati-17155410Informatiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *