Guvernul PSD-ALDE 3. Ministrii propusi primesc pe rand aviz favorabil in comisii UPDATE

UPDATE.?Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, i-au trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis, in care il anunta ca luni va avea loc votul de investitura, deci se va finaliza procedura de investire a Guvernului Dancila.
Liderii coalitiei PSD-ALDE asteapta ca, luni seara, presedintele sa organizeze ceremonia de depunere a juramantului pentru ministri.
UPDATE.? Gratiela Gavrilescu – aviz favorabil pentru Ministerul Mediului. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Mediu, Gratiela Gavrilescu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor doua comisii au avizat noul mandat cu 18 voturi pentru, 6 impotriva si nicio abtinere.
UPDATE. Viorel Stefan – aviz favorabil pentru functia de vicepremier. Viorel Stefan, propus pentru functia de viceprim-ministru fara portofoliu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Decizia a fost luata cu 41 de voturi “pentru” si 16 “impotriva” de Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare si Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, reunite cu Comisia economica, industrii si servicii, Comisia pentru dezvoltare si strategie economica si Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat.
UPDATE. Mihai Fifor – aviz favorabil pentru portofoliul Apararii. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Apararii, Mihai Fifor, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Decizia a fost luata cu 21 de voturi “pentru” si 8 “impotriva”.
UPDATE.? Bogdan Gheorghe Trif – aviz favorabil pentru portofoliul Turismului. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Trif a fost validat cu 38 voturi pentru si 13 impotriva.
UPDATE. Carmen Dan – aviz favorabil pentru portofoliul Afacerilor Interne. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.
UPDATE. Stefan Radu Oprea, aviz favorabil pentru portofoliul Ministerului Mediului de Afaceri. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului. Oprea a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 impotriva si nicio abtinere.
UPDATE. Ana Birchall, aviz favorabil in functia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice. Ana Birchall, propusa viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 16 voturi “pentru”, 10 “impotriva” si o abtinere.
UPDATE. Teodor Melescanu, aviz favorabil pentru portofoliul Afacerilor Externe. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au inregistrat 14 voturi “pentru” si 8 “impotriva”.
UPDATE. Anton Anton, aviz favorabil pentru portofoliul Energiei. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Energiei, Anton Anton, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Anton Anton a fost validat cu 44 voturi pentru, 13 impotriva si nicio abtinere.
UPDATE. Victor Negrescu – aviz favorabil pentru functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. Victor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.S-au inregistrat 18 voturi “”pentru”” si 10 voturi “”impotriva””.
UPDATE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Economiei, Danut Andrusca, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.Danut Andrusca a fost validat cu 42 de voturi pentru, 18 impotriva si nicio abtinere. Ministrul desemnat a spus ca una una dintre prioritatile sale o reprezinta crearea de locuri de munca mai bine platite.”Unul dintre obiectele mele este crearea de locuri de munca mai bine platite. Un alt obiectiv este sustinerea producatorilor. (…) Mai multe detalii gasiti in programul de guvernare”, a spus Andrusca, dupa audieri.
UPDATE Au inceput audierile ministrilor propusi in comisiile de specialitate ale Parlamentului.
Rovana Plumb,? aviz favorabil pentru Ministerul Fondurilor Europene
Noul Cabinet este format din 28 de membri, avand in componenta patru vicepremieri, fata de trei cati erau in precedentul guvern. Astfel, ministrul Dezvoltarii Regionale, Paul Stanescu, si ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, vor fi si vicepremieri. De asemenea, vor fi doi vicepremieri fara portofoliu ministerial: Ana Birchall (vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei) si Viorel Stefan.
Programul Guvernului Dancila, trimis la Parlament. Masuri asumate de Tudose, amanate de Dancila
Ceilalti ministri propusi sunt: Carmen Dan – ministrul Afacerilor Interne; Teodor Melescanu – ministrul Afacerilor Externe; Mihai Fifor – ministrul Apararii Nationale; Eugen Teodorovici – ministrul de Finante; Tudorel Toader – ministrul Justitiei; Petre Daea – ministrul Agriculturii; Valentin Popa – ministrul Educatiei; Lia Olguta Vasilescu – ministrul Muncii; Danut Andrusca – ministrul Economiei; Anton Anton – ministrul Energiei; Lucian Sova – ministrul Transporturilor; Rovana Plumb – ministru pentru Fondurile Europene; Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri; Sorina Pintea – ministrul Sanatatii; George Ivascu – ministrul Culturii; Ioan Denes – ministrul Apelor si Padurilor; Nicolae Burnete – ministrul Cercetarii; Bogdan Cojocaru – ministrul Comunicatiilor; Ioana Bran – ministrul Tineretului si Sportului; Bogdan Trif – ministrul Turismului; Natalia Intotero – ministrul pentru Romanii de Pretutindeni; Viorel Ilie – ministrul pentru Relatia cu Parlamentul; Victor Negrescu – ministrul delegat pentru Afaceri Europene.
Liviu Dragnea spune ca Sevil Shhaideh nu revine in Guvern
Toti cei 27 de ministri si vicepremieri urmeaza sa fie audiati in comisiile parlamentare, incepand de la ora 8.00, pentru fiecare fiind alocate doar 30 de minute. Oricum, avizele comisiilor sunt consultative, insa, de-a lungul timpului, atunci cand o persoana nominalizata a fost respinsa, aceasta a fost inlocuita, fiind facuta o noua propunere.
Pana acum, desemnarea senatorului Radu Oprea la Mediul de Afaceri, trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani, si a rectorului Valentin Popa la Educatie, care a facut o serie de greseli de limba de-a lungul timpului, au fost cele mai criticate, insa PSD nu renunta la nominalizarea acestora.
Si revenirea in Guvern a Rovanei Plumb, pentru care Camera Deputatilor a respins cererea DNA de incepere a cercetarii penale in dosarul Belina, a starnit reactii critice.
Deocamdata, PSD si ALDE se pot …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *