Guvernul Romaniei: Departamentul pentru Situatii de Urgenta a avut DEFICIENTE la interventia din Colectiv

O serie de institutii ale statului au actionat cu “deficiente” la incendiul din Colectiv, precizeaza un raport al Corpului de Control al primului-ministru.
Citeste si: VIDEO. Unul dintre ranitii din Colectiv acuza coruptia din sistemul medical romanesc
Potrivit acestui document, una dintre structurile care au manifestat deficiente este?Departamentul pentru Situatii de Urgenta, condus de secretarul de stat Raed Arafat.
“In principal aceasta institutie nu a respectat prevederile imperative ale Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1/2014 privind unele masuri in domeniul managementului situatiilor de urgenta, precum si pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, in ceea ce priveste coordonarea in ansamblu a situatiilor de urgenta, nu doar a activitatii de prim ajutor calificat si asistenta medicala de la locul evenimentului”, subliniaza raportul Corpului de Control.
Potrivit aceluiasi document, au mai avut deficiente “spitalele in care au fost internate victime ale incendiului de la clubul Colectiv. Astfel, au fost evidentiate probleme din cauza inexistentei planurilor albe de asistenta in situatii de urgenta, la care se adauga nefunctionarea la capacitate a Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) si a raportarilor contradictorii atat in privinta numarului de victime internate cat si in privinta infectiilor nosocomiale”.
Citeste si: AUDIO. Primul apel la 112, din noaptea incendiului din Colectiv, facut public
Corpul de Control al Guvernului a constatat deficiente si la?Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dealul Spirii” Bucuresti – Ilfov.
“In principal, aceasta institutie nu a respectat procedurile in ceea ce priveste posibila declansare mai devreme a Planului Rosu de Interventie, nu a alertat echipajele din cadrul serviciilor de sprijin, a existat o succesiune la comanda operatiunilor a unui numar mare de persoane intr-un interval foarte mic de timp, iar pe durata controlului, nu a reusit sa furnizeze numarul exact si felul utilajelor care au participat la actiunea din data de 30.10.2015”.
Deficiente s-au constatat si la?Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti. “Concluzia are la baza raportul acestei institutii, care contine date neconcludente si contradictorii, atat in ceea ce priveste numarul pacientilor din fiecare spital cat si in ceea ce priveste numarul infectiilor nosocomiale, ridicand suspiciuni in privinta controalelor in baza carora a fost intocmit. De asemenea, inexistenta planurilor albe la nivelul spitalelor poate fi imputata si acestei institutii din cauza neimplicarii in elaborarea acestor planuri”, subliniaza Corpul de Control.
Citeste si: Unul dintre ranitii din Colectiv se declara extrem de dezamagit de statul roman
Controlul a fost realizat, in ultimele trei luni, la cererea premierului Dacian Ciolos. O sinteza a raportului de control a fost difuzata, marti dupa-amiaza, de Guvernul Romaniei.
Conform acestui document de sinteza, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *