Guvernul se reuneste marti in sedinta. Liderii coalitiei PSD-ALDE neaga intentia de adoptare a ordonantei privind amnistia

Calin Popescu Tariceanu a negat astfel informatiile potrivit carora in sedinta de astazi Executivul ar pregati o Ordonanta de Urgenta privind aministierea si gratierea unor fapte de coruptie. Sedinta Guvernului este programata de la ora 14.00.
a”Maine (marti – n.r.) este sedinta de Guvern, vreau sa spun foarrte clar, m-am interesat, nu este pe ordinea zi a sedintei de Guvern (OUG privind aministie si gratiere – n.r). (a??) Nu e pe ordinea de zi. Maine se tine sedinta de Guvern pentru ca este o alta OUG, pe mediu, care trebuie sa puna in acord Directiva europeana si acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marti sedinta de Guvern”, a declarat liderul ALDE, luni seara, la TVR, intrebat despre informatiile potrivit carora Executivul ar pregati o Ordonanta de Urgenta pentru?pentru amnistierea si gratierea unor fapte penale.?
Tariceanu, despre intentia Guvernului de a adopta marti OUG pentru amnistie si gratiere: Cred ca subiectul a fost aruncat in presa
Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca aceste informatii au fost a”aruncate in presa”, iar a”foarte multi musca subiectul”.?
Liderul ALDE a afirmat insa ca o?Ordonanta de Urgenta pentru amnisite si gratiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Nastase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de masura trebuie analizata daca este oportuna sau nu.
a”Primul lucru pe care vreau sa il remarc este ca aceasta idee a unei amnistii si a unei gratieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai facut in Romania, e adevarat, cu foarte multi ani in urma, 2002 sau 2003. O astfel de masura trebuie analizata daca este oportuna sau nu. Unii spun ca nu este oportuna pentru ca imediat se personalizeza discutia si se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de masura. Ca sa nu lungesc vorba, se spune cel care ar beneficia este presedintele PSD, Dragnea. Suntem oare capabili sa lasam aceasta problema de personalizare o clipa deoparte, nu o excludem din discutie, si abordam putin altfel problema?”, a declarat Tariceanu.
Liviu Dragnea neaga orice intentie de adoptare a unei Ordonante de Urgenta privind amnistia si gratierea
Si liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat aceste informatii.?
“I-am intrebat pe doamna premier si pe domnul ministru al Justitiei daca exista vreo intentie de adoptare a unei OUG de gratiere pentru sedinta de Guvern de maine. Amandoi au infirmat aceste zvonuri aparute in spatiul public”, a transmis Liviu Dragnea pentru Digi 24.
Anterior, ministrul Tudorel Toader a declarat ca la Ministerul Justitiei nu exista in dezbatere sau in avizare o Ordonanta de Urgenta privind amnistia si gratierea.
G4Media.ro anuntase ca o Ordonanta de Urgenta privind amministirea sau gratierea unor fapte de coruptie ar urma sa fie adoptata in sedinta de guvern de marti,? dar liderul PSD “ar fi batut in retragere”, in conditiile in care?ministrul Tudorel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *