Haos in Turcia. 500 de oameni care scandau impotriva lui Erdogan, impuscati cu gloante de cauciuc

Politia turca i-a dispersat sambata la Istanbul, cu ajutorul gazelor lacrimogene, a gloantelor de cauciuc si a tunurilor cu apa, pe cei circa 500 de manifestanti reuniti in fata sediului cotidianului de opozitie Zaman, plasat sub tutela judiciara si incercuit vineri noaptea de fortele de ordine, informeaza AFP.

Cotidianul, ostil presedintelui islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan, a fost plasat sub tutela in urma unei decizii a justitiei, un ultim exemplu din seria de masuri represive in crestere impotriva mass media, fapt ce a provocat ingrijorarea Uniunii Europene si a Statelor Unite ale Americii.
Cu putin inainte de miezul noptii, politia reusise sa disperseze cateva sute de persoane care se adunasera in fata sediului ziarului, cu scopul de a intra in cladire. Sambata dimineata, un important dispozitiv politienesc inconjurase cladirea si verifica atent identitatea angajatilor care se prezentau la locul de munca.
Agentia DPA, care citeaza un reporter al ziarului Zaman, relateaza ca zeci de politisti inarmati se aflau in interiorul cladirii care adaposteste redactia Zaman si ca redactorul sef al publicatiei a fost inlaturat de la conducere de catre un consiliu de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *