Hassan Rohani a fost investit in functia de presedinte al Iranului

Hassan Rohani / FOTO: AFP/Mediafax

Noul presedinte al Iranului, Hassan Rohani, a fost investit in functie, in cadrul unei ceremonii care a avut loc sambata dupa-amiaza la Teheran, el urmand sa depuna juramantul duminica, in Parlament, relateaza AFP.
Ceremoniile de investire in functie a noului presedinte moderat iranian Hassan Rohani au avut loc sambata dupa-amiaza, in prezenta liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, relateaza presa iraniana.
Ales pe 14 iunie, din primul tur, cu 51% din voturi, Rohani il succede pe Mahmoud Ahmadinejad, ale carui mandate au fost marcate de numeroase tensiuni cu Occidentul, in principal din cauza controversatului program nuclear.
Duminica, Rohani va depune juramantul in Parlament, in cadrul unei ceremonii la care au fost invitati in premiera lideri straini. La ceremonie este invitat si Javier Solana, fost sef al diplomatiei europene.Imediat dupa alegere, Rohani a promis “mai multa transparenta” in programul nuclear, pentru a demonstra caracterul civil al acestuia. Iranul este suspectat de marile puteri occidentale ca incearca sa se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul de la Teheran neaga acuzatiile.
Ceremoniile de investire in functie a noului presedinte moderat iranian Hassan Rohani au inceput sambata dupa-amiaza, in prezenta liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, relateaza presa iraniana, citata de AFP.
Ales pe 14 iunie, din primul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *