Hepatita C nu doare, dar ucide. Afla daca esti in categoria de risc.

In Romania, exista cateva sute de mii de persoane infectate cu virusul hepatitei C care nu stiu ca sunt bolnave. In acest context, Alianta Pacientilor cu Afectiuni Cronice (APCR), lanseaza astazi o ampla campanie de testare pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C, sub sloganul: “Hepatita C nu doare. Doar ucide.”
“Aceasta campanie are ca scop depistarea precoce a infectiei cu virusul hepatitei C, avand in vedere ca hepatitele virale cronice au un impact deosebit asupra starii de sanatate a populatiei, in special pe termen mediu si lung, si asta din cauza consecintelor pe care le au daca raman netratate: ciroza hepatica si cancerul hepatic. Pentru a preveni aceste consecinte, este esential sa diagnosticam cat mai devreme si sa tratam corect si la timp hepatita cronica C”, a declarat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Manager al Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”.
Citeste si Virusul care poate schimba o viata pe neasteptate
In cadrul campaniei, 50.000 de teste gratuite de depistare a infectiei cu virusul hepatitei C vor fi puse la dispozitia celor interesati prin intermediul laboratorului Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti si a celor peste 70 de laboratoare Bioclinica si partenere din toata tara. Persoanele care doresc sa se testeze trebuie doar sa se adreseze unui laborator, solicitand testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.
Lista acestor laboratoare este disponibila pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numarul de telefon 021.326.00.36, numar cu tarif normal.
Citeste si Dr. Adriana Motoc, medic infectionist: Momentul infectiei cu hepatita C trece absolut neobservat
“Romania ocupa locul 1 in Europa ca numar total de cazuri de hepatita C, conform datelor de prevalenta raportate de Organizatia Mondiala a Sanatatii1, si locul 4 ca rata a mortalitatii cauzate de afectiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 15 decese la suta de mii de locuitori.2 La noi in tara se afla aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *