Hidroelectrica e in insolventa, dar se muta in sediu nou. Care este motivul

Unul dintre proprietarii cladirii in care Hidroelectrica se va muta, Dragos Bilteanu, este implicat si in afaceri cu energie

Potrivit jurnalistilor de la Ziua News, unul dintre proprietarii cladirii in care Hidroelectrica se va muta, Dragos Bilteanu, este implicat si in afaceri cu energie.
“Problema e ca coproprietarul Tower Center, Bilteanu, e in spatele unei firme care se ocupa de afaceri in energie, intra in jocul pe piata energiei din momentul in care planul lui Borza de a uni intr-o singura entitate hidroservurile care sunt entitatile care faceau lucrari de mentenanta. Acolo era o problema mare, se sifonau niste bani”, a explicat pentru Realitatea Tv jurnalista Ziua News Gilda Pop.
“Domnul Borza s-a gandit ca mai bine e ca lucrarile sa fie scoase la licitatie publica. Acest Bilteanu, care e coproprietar Al Tower Center, care e in spatele Romenergo, se va califica inclusiv pt aceste licitatii”, a completat jurnalista.
Acesta este motivul pentru care omul de afaceri ar fi facut numeroase favoruri inexplicabile companiei administrate de Remus Borza.
“Problema e ce legaturi are cu Bilteanu care a oferit contract avantajos si a facut o groaza de concesii, si alte concesii, ca Romenergo avea in derulare si alte lucrari si a renuntat la niste penalitati care i s-ar fi cuvenit. Deci putem sa ne gandim ca exista o relatie… “, a completat Gilda Pop la emisiunea Deschide Lumea de la Realitatea TV.
Fostii directori Hidroelectrica, absolviti de orice vina
Fostii directori ai Hidroelectrica pot sta linistiti. Asta pentru ca Borza a impus in noiembrie o decizie prin care acestia nu pot fi trasi la raspundere pentru prejudiciile pe care le-au provocat societatii. Dezvaluirea a fost facuta in aceeasi emisiune, de jurnalistul Silviu Manastire.”Am primit un document foarte interesant din 1 nov 2012, o sedinta AGA unde a participat Borza. La articolul 5 au introdus asa pe mijloc urmatorul articol care a fost si aprobat: nu se aproba initierea de societate in temeiul legii, a unor actiuni in raspundere pentru daunele produse de urmatorii directori generali: Traian Oprea, Mihai David, Constantin Trihenea. Cu alte cuvinte, in AGA, Borza a spus: de ce sa cerem noi socoteala directorilor Hidro care au adus firma in insolventa?”, a explicat Manastire.Dezvaluirile vin in contextul in care Remus Borza si asociatul sau Gheorghe Piperea, administreaza Hidroelectrica si Oltchim, doua dintre cele mai mari companii romanesti. Piperea declara recent ca salvarea celor doua companii din situatia delicata in care se afla se va putea face doar prin disponibilizarea a peste 2.000 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *