Hindi Zahra la Bucuresti, pe 1 noiembrie, la Arenele Romane

Artista marocana revine in ?Bucuresti la Jazz Night Out, dupa show-ul sold out de anul trecut. Cu o prezenta scenica intensa, Zahra e naiva si senzuala, intr-o spirala de stari care urca si coboara intr-un vartej de influente: folk din Maroc, gypsy, jazz, world music, blues si un ingredient pentru care inca mai cautam un nume.
Hindi Zahra e un soi de Frida Kahlo ?care deseneaza in culori audio mari legende, mici trairi – in timp ce canta intr-o adorabila engleza cu accent, sau in limba ei nativa, berbera. De fapt insa, e destul de evident ca limba ei nativa e pur si simplu muzica. Compozitor, multi instrumentist si producator, a debutat si in cinema, cu filmul The Cut al regizorului german de origine turca, Fatih Akin.
Primul ei disc, “Handmade” a primit in 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului in Franta. E deseori comparata cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. In 2015, Hindi Zahra si-a lansat discul Homeland, cu care a plecat in turneu mondial, seducand fanii si criticii muzicali deopotriva.
Zahra reuseste de fiecare data sa livreze un sound autentic, “handmade”, care ramane totodata incredibil de sofisticat: i-ar sta bine in egala masura in subsolul unui club de jazz din New York, si intr-un targ colorat din Marrakesch.

Program
Concertul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *