Hotelurile groazei de pe litoral

Mai multe hoteluri de pe litoral au fost amendate si sanctionate, suplimentar, cu retragerea certificatului de clasificare, pentru problemele grave depistate. Masurile au fost luate de reprezentantii Directiei Control din cadrul Ministerului Turismului, care au efectuat un control la mai multe unitati de cazare in perioada 5 – 10 iulie. Pe lista neagra se afla zece hoteluri de pe litoral si unul din Baile Herculane (hotel Cerna). Sapte din cele zece se afla in statiunea Neptun, altadata renumita pentru faptul ca era destinatia preferata a turistilor din vestul Europei. Este vorba despre Clabucet, Romanta, Balea, Terra, Caraiman, Craiova si Slatina. Au mai fost sanctionate hotelurile National si Unirea, din Mamaia, si Banat, din Olimp. Toate hotelurile erau clasificate la doua stele, inainte de retragerea certificatului.
Ce probleme au fost gasite
“La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiente printre care: fatada deteriorata, mobilier uzat fizic si moral, instalatii si obiecte sanitare din baile aferente spatiilor de cazare uzate si patate, mocheta holurilor de acces catre spatiile de cazare si cea din spatiile de cazare uzata si deteriorata, saltele uzate, deteriorate si patate, tamplaria, feroneria ferestrelor si usile spatiilor de cazare, uzate”, au precizat reprezentantii Ministerului Turismului. Problemele acestea, afirma acestia, nu sunt de ieri, de azi, ci de ani de zile. De altfel, exista procese-verbale intocmite in trecut in care sunt mentionate exact aceleasi probleme, dar si masurile care trebuie luate, masuri care, evident, au fost ignorate.
Legea spune ca reprezentantii hotelurilor au cai de atac impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii. Acestia pot intocmi plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului–verbal.
Amenzi aplicate si de Protectia Consumatorilor
Controalele ministerului vin in urma unor controale ale Protectiei Consumatorilor, institutie care a primit plangeri de la turisti pentru modul deplorabil in care arata camerele. La Comandamentul Litoral instituit in sezonul estival, un turist a reclamat, de exemplu, conditiile -proaste de cazare. “Hotelul Unirea din statiunea Mamaia e cocina. E un miros in camera de nu poti respira. Televizorul nu merge cum -trebuie si e praf peste tot. Acest hotel nu ar trebui sa fie licentiat. Te imbolnavesti”, a spus cel care a facut reclamatia. Echipa de comisari s-a deplasat la hotel si a gasit mai multe probleme in camera in care erau cazati turistii. Ambele saltele prezentau pete, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *